Selecteer een pagina

Tilburg gaststad NK Skateboarden 2020

Home » Nieuws » Tilburg gaststad NK Skateboarden 2020

De Hall of Fame in Tilburg, Noord-Brabant wordt in maart 2020 voor de 4ekeer het decor voor het NK Skateboarden Street. De beste Nederlandse skaters komen naar Tilburg om te strijden voor de Nederlandse titel, maar ook om zeer belangrijke kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Het event, dat plaatsvindt van 27 tot en met 29 maart, wordt georganiseerd door de Hall of Fame in samenwerking met de Skateboard Federatie Nederland.Het NK Skateboarden maakt onderdeel uit van het Urban Playground 013 programma dat volledig gericht is op Urban sport en cultuur. Onder meer de gemeente Tilburg en de Provincie Noord-Brabant via BrabantSport, dragen financieel bij aan deze evenementen.

 

Sportwethouder Rolph Dols: “De gemeente Tilburg investeert in het NK skateboarden en Urban Playground 013 omdat het goed aansluit bij de ambities van onze stad. Urban sports zijn uniek omdat ze naast sport ook een grote lifestyle-component hebben. Met deze urban events spreken we jongeren aan die we via andere wegen niet bereiken en stimuleren we ze in hun talentontwikkeling.”

 

Martijn van Gruijthuijsen, die als gedeputeerde onder meer Sport in portefeuille heeft: “Samen kunnen we Brabant sterker maken door sport. Dat geldt zeker ook voor Urban sport. Want dit wortelt goed in Brabant, samen met de cultuur en bijbehorende levensstijl. Urban verdient onze support en door het te verbinden met onze sportvoorzieningen, organisaties, bonden en verenigingen kan het alleen maar groeien. Daarom vonden we het belangrijk om dit Urban Sports Event naar Brabant te halen: we máken Brabant een coole regio met top-events.”

 

VOORPROEFJE OLYMPISCH SKATEBOARDEN
Skateboarden debuteert als olympische sport tijdens de Olympische spelen van Tokyo in 2020. Een van de olympische onderdelen binnen het skateboarden is het zogenaamde Skateboard Street rijden. Het NK Skateboarden Street wordt dit jaar volgens het officiële olympische wedstrijdformat gereden en deelnemers kunnen belangrijke kwalificatiepunten verdienen die meetellen voor Tokyo 2020. Het NK biedt daarom een unieke kans om een voorproefje te krijgen van wat je tijdens de Olympische Spelen in Tokyo kunt verwachten.

 

UNIEK PARCOURS

Speciaal voor het NK wordt in de Koepelhal een uniek skateboard parcours gebouwd dat  zich kan meten aan grote internationale wedstrijden. De baan bestaat voor het grootste gedeelte uit hout met hier en daar betonnen elementen. Er komt een tribune voor 1000 personen. Ook zijn de wedstrijden live te volgen op internet via een live-stream uitzending.

 

URBAN PLAYGROUND 013

Het NK skateboarden is onderdeel van het Urban Playground 013 festival, dat in maart bij de Wagenmakerij en bij de Hall of Fame plaatsvindt. Tijdens dit event kunnen bezoekers gratis kennis maken met urban sports en cultuur. Het event wordt georganiseerd met diverse partners uit de stad. Mensen kunnen meedoen aan workshops en clinics en shows bekijken van Tilburgse sporters en lokale sportclubs. Zo is er van alles te beleven rondom breakdance, freerunning, BMX freestyle, calisthenics, pumptrack en klimmen.

 

ORGANISATIE NK SKATEBOARDEN 2020

Het NK Skateboarden Street wordt georganiseerd door Hall of Fame in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant Sport, Gemeente Tilburg, Provincie Brabant, Hall of Fame, Ladybird Skatepark, Incentro, SkateOn en Skatestore.