Selecteer een pagina

Nederlandse skateboardsters strijden in Boedapest om Olympisch ticket

Home » Nieuws » Nederlandse skateboardsters strijden in Boedapest om Olympisch ticket

Olympiërs Roos Zwetsloot & Keet Oldenbeuving op weg naar Hongarije voor beslissende olympische kwalificatiewedstrijd. Candy Jacobs door blessure uitgeschakeld. 

Den Haag, 17 juni 2024 De 44 beste mannelijke en vrouwelijke park- en streetskateboarders, reizen deze week af naar Boedapest voor een belangrijke olympische kwalificatiewedstrijd. Namens Nederland strijden olympiërs Roos Zwetsloot (23) en Keet Oldenbeuving (19) nog mee voor de 22 plekken die recht geven op deelname aan de Olympische Spelen in Parijs 2024. Candy Jacobs (33) reist niet mee in verband met een opgelopen blessure tijdens de olympische qualifier in Shanghai vorige maand. Voor haar houdt het olympisch avontuur op.

Via Boedapest naar Parijs 2024
De wedstrijd in Boedapest (20-23 juni) is de laatste wedsstrijd uit de tweede olympische kwalificatiefase. Hierna wordt de balans opgemaakt en gaan de 22 beste skaters volgens de World Skateboarding Tour (WST) ranking per onderdeel door naar de Spelen in Parijs. Daarbij geldt dat er per land maximaal drie skaters per onderdeel en geslacht mee mogen doen.

Twee Nederlandse Olympiërs strijden mee
Roos Zwetsloot uit Zeist en Keet Oldenbeuving wisten in de eerste fase hun plek bij de 44 beste skateboardvrouwen veilig te stellen voor het onderdeel Street Skateboarden. Met respectievelijk een 15de en 18de plek op de huidige WST ranking, staan deze twee olympiërs er op dit moment gunstig voor. Ook olympiër Candy Jacobs uit Tegelen wist zich bij de 44 beste vrouwen te skaten, maar liep tijdens de olympische qualifier in Shanghai vorige maand een ernstige blessure op. Met een huidige 31ste plek op de WST ranking houdt daarmee het olympisch kwalificatietraject voor haar op en is er in Parijs niet bij.