Selecteer een pagina

Roos Zwetsloot & Keet Oldenbeuving plaatsen zich voor Spelen Parijs ’24

Home » Nieuws » Roos Zwetsloot & Keet Oldenbeuving plaatsen zich voor Spelen Parijs ’24

Boedapest, 23 juni 2024

Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving hebben zich zaterdag verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen op het onderdeel street. “Het doel is bereikt. Voor de tweede keer op rij weten Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen”, schrijft TeamNL op X.

 

De Utrechtse Roos Zwetsloot plaatste zich bij het olympisch kwalificatietoernooi in Boedapest als vierde voor de halve finales. De 23-jarige Zwetsloot zette in de Hongaarse hoofdstad met haar tweede run een score van 72,64 neer. Daarmee was ze volgens de skatebond zeker van een olympisch ticket. In de halve finale eindigde ze als 14de. Zwetsloot eindigde bij de Spelen in Tokio in 2021 als vijfde in de finale.

 

De negentienjarige Oldenbeuving werd vrijdag in Boedapest met haar beste score van 54,36 zeventiende en greep zo net naast een plek in de halve finales. De geboren Utrechtse moest de resultaten van de halve finales van zaterdag afwachten om zich alsnog te plaatsen.

 

Die resultaten waren in haar voordeel, waardoor Oldenbeuving opnieuw naar de Spelen gaat. Bij de vorige Spelen in Tokio was ze namens Nederland een vlaggendrager tijdens de openingsceremonie.

 

De wedstrijd in Boedapest is de laatste uit de tweede olympische kwalificatiefase. Daarna wordt de balans opgemaakt en gaan de 22 beste skaters volgens de ranking van de World Skateboarding Tour door naar de Spelen in Parijs, met een maximum van drie per land.

 

Candy Jacobs ontbrak in Boedapest vanwege gescheurde gewrichtsbanden. De 34-jarige skateboardster miste zodoende haar laatste kans op olympische deelname in Parijs. Jacobs mocht drie jaar geleden in Tokio niet in actie komen vanwege een positieve coronatest.