Selecteer een pagina

Nederlands Kampioen Skateboarden 2012 Robbin de Wit

Home » Nieuws » Nederlands Kampioen Skateboarden 2012 Robbin de Wit

Afgelopen weekend was het gloednieuwe Ladybirdskatepark in Tilburg het strijdtoneel voor de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Skateboarden. Vanuit heel Nederland stroomde Tilburg vol met skateboarders die mee wilden dingen naar De Titel. Op vrijdag was het het unieke skateboardparcours open voor de deelnemers om te trainen. Zaterdag streden 69 deelnemers voor plaatsing in de kwart finale. 20 deelnemers konden zich hiervoor kwalificeren. Op zondag werd dit aangevuld met de 10 deelnemers die vorig jaar de halve finale hadden behaald. Op zaterdagavond werd de 10e NK editie gevierd met live muziek in de foyer en de NK-dj’s in de feestzaal. Iedereen ging kompleet los.

Op zondag barstte de strijd voor De Titel los onder het toeschouwend oog van zo’n 600 bezoekers. In de kwart finale had elke skateboarder 2 runs van 1 minuut om zijn/haar beste “tricks” te laten zie aan het vijfkoppig jurypanel. 12 van de 30 behaalden een plaats in de halve finale.  De halve finale was onderverdeeld in 3 jams van 8 minuten waarin de skateboarders om de beurt hun runs mochten rijden totdat er een “trick”werd gemist.

De 5 beste skateboarders verdienden een finale-plek. De finale was ongelofelijk spectaculair, De Titel werd door niemand kado gegeven. Weer waren er 8 minuten de tijd waarin er om de beurt gebruik werd gemaakt van het parcours. Aan het einde van deze 8 minuten hadden de finalisten 5 minuten rust om wat te drinken in het midden van het parcours. Ondertussen werd het publiek gevraagd of ze ervan genoten hadden en of ze meer wilden zien. Onder luid gejuich startte de “chaos jam”. 10 minuten lang met zijn vijven tegelijk op het parcours. De ene na de andere stunt werd uitgevoerd en het was werkelijke de beste NK-finale ooit.

Nick Bax uit St.Oedenrode reed ”sickste lines” en verbaasde iedereen met zijn technische “tricks”. Woody Hoogendijk uit Rijswijk voerde zijn unieke technische “tricks”uit op hoge snelheid. Robian Fifield uit Bellingwolde was heel het weekend al flink op dreef met zijn hoge sprongen en originele “tricks”. Douwe Macaré uit Zutpen pakte flink uit door letterlijk van de tribune in het parcours te duiken en zette daarmee de standaard zodat er flink gestreden werd. Vlak voor het einde sprong Douwe met een”kickflip”van het hoogste punt van de tribune naar de vlakke vloer. Het was echt skateboarden op zwaar professioneel niveau.

Robbin de Wit uit Haagstege was de man van de wedstrijd. Hij voerde de meest moeilijke stunts uit op zijn skateboard. De handrail (trapleuning) werd door Robbin op allerlei manier aangepakt. Nollie crookedgrind, backside nosebluntslide en nollie flip boardslide om maar met wat termen te gooien. En hij bleef maar nieuwe “tricks” landen. Hij ging maar door. Het was voor de jury een hele kluif om de skateboarders te ranken maar één ding was voor het publiek èn de jury duidelijk; Robbin de Wit is Nederlands kampioen 2012. Hij werd overgoten met champagne en kon het zelf niet geloven. Robbin werd minuten lang toegejuicht en op handen door de Hall of Fame (de locatie waarin het skatepark is gevestigd) rondgedragen.

Het was de 10de editie van het door de Skateboard Federatie Nederland georganiseerde kampioenschap. Gedurende het gehele weekend waren er 1100 toeschouwers en er hebben ongeveer 100 vrijwilligers meegewerkt aan het totale event. Inclusief de gasten, deelnemers, VIPS en pers hebben het afgelopen weekend 1500 mensen de Hall Of Fame bezocht. Het was weer een prachtig kampioenschap waarin duidelijk is geworden dat het skateboardend talent uit Nederland op het niveau van wereldwijde professionals zit. Door het winnen de Titel zal Robbin deel kunnen nemen aan het Europees kampioenschap en het WK. Hierdoor krijgt hij de kans om door te kunnen breken op internationaal niveau.

Op de websites van onze mediapartners (www.tacky.nl en www.tagsters.nl) kunt u nog veel meer foto’s, filmpjes en overige informatie over het NK Skateboard 2012 vinden.

Was geschreven; Skateboard Federatie Nederland en Hall Of Fame.