Selecteer een pagina

Slalom Skateboarden

Home » Disciplines » Slalom Skateboarden

Slalom Skateboard Racing zal voor het eerst zijn opwachting maken tijdens de 2022 World Skate Games in Argentinië van 24 oktober tot 13 november. We zijn verheugd om deze spannende race discipline te verwelkomen in onze tweejaarlijkse wereldkampioenschappen skateboarden – en kijken ernaar uit om deze discipline te introduceren aan de rest van de World Skate gemeenschap.

Slalom racen is een onderdeel van skateboarden sinds de begindagen in de jaren 1960 en is in een of andere vorm door de decennia heen blijven bestaan. In de afgelopen 30 jaar is de sport overzien en verzorgd door de International Slalom Skateboarding Association (ISSA) – om de actieve regio’s van racers georganiseerd te houden, met gestandaardiseerde regels, gesanctioneerde evenementen, en een World Ranking systeem om ‘s werelds beste slalom racers te eren, en om deelname aan lokale, nationale, continentale of wereldwijde evenementen aan te moedigen.

Onlangs hebben leden van de Technische Commissie van het World Skate Skateboard en de Raad van Bestuur van de ISSA de handen ineengeslagen om de World Skate Slalom Working Group te vormen. Het doel is om de groei van slalom skateboarden als een professionele sport binnen het door het IOC erkende bestuursorgaan te bevorderen. De belangrijkste doelstellingen van de nieuwe Slalom Working Group zijn het ontwikkelen van de wereldwijde deelname van de sport en het geleidelijk introduceren van Slalom Skateboarding in Olympische fietsevenementen.

Er zijn al plannen voor de slalom skateboardwedstrijd op de Wereld Skate Spelen van 2022, met drie evenementen: giant, hybrid en tight slalom racing, gepland voor 27 oktober – 1 november in San Juan, Argentinië.