Selecteer een pagina

NK Skateboarden 2014

Home » Uitslagen » NK Skateboarden Mannen » NK Skateboarden 2014

De 12e editie van het NK Skateboarden Street is gewonnen door Sjoerd Vissers uit Best. Daan van der Linden uit Veldhoven is de winnaar van het NK Skateboarden 2014 Bowl op zaterdag. Zij zijn de winnaars van het NK Skateboarden 2014 in Area 51 Skatepark.

NK Skateboarden 2014 Street
De finale street op zondag 28 september bestond uit 5 finalisten die 8 minuten lang na elkaar het park voor zichzelf hadden. Zodra de rijder die aan de beurt was viel of afstapte was de volgende aan de beurt. Aansluitend was er een chaos jam van 5 minuten waarbij alle vijf finalisten tegelijkertijd over het parkoers van Area 51 reden.

Het was een epische finale, waarbij het publiek helemaal los ging op het spektakel dat de 5 finalisten boden. Het was tot de uitslag spannend wie dit jaar de titel ging pakken. De 19 jarige Sjoerd Vissers won door goed gebruik te maken van het park, en bijna al zijn truken te landen. Sjoerd ging harder en hoger dan iedereen en pakte elk obstakel aan wat hij onderweg tegenkwam. Het publiek liet zich luid horen bij zijn kickflip hippiejump en bij de mega ollie van de gallerij naar de bank waarmee hij de finale afsloot.

Douwe Macaré pakte net als afgelopen 2 jaren de tweede plaats. Daan van der Linden, winnaar van het NK Skateboarden Street 2013 werd dit jaar derde.

Tussen de finale en de prijsuitreiking was er nog de Monster Best Trick wedstrijd, deze is gewonnen door de 24 jarige Pim de Rijk uit Tegelen.

NK Skateboarden 2014 Bowl
Het NK Skateboarden Bowl was op zaterdagavond 27 september, na de kwalificaties voor het onderdeel street. 6 man reden de finale, welke in volgorde tot val gereden werd. De 18 jarige Daan van der Linden werd overtuigend eerste met een indrukwekkend arsenaal aan truken. Nick Bax uit Eindhoven werd tweede en Tim Bijsterveld uit Liessel werd derde.

Het Nederlands Kampioenschap Skateboarden is georganiseerd door Skateboard Federatie Nederland in samenwerking met Area 51 Skatepark in Eindhoven.