Selecteer een pagina

Verklaring Omtrent Gedrag

Home » Over Skateboard Federatie Nederland » Verklaring Omtrent Gedrag

Verklaring Omtrent Gedrag

SFN neemt de veiligheid van al haar leden serieus en heeft daarom besloten om van elke bondsvrijwilliger die in aanraking komt met minderjarigen, een VOG te verlangen.

Via NOC*NSF start de Nederlandse sport om voor vrijwilligers die werken met minderjarigen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht te stellen. De SFN heeft het besluit genomen hieraan mee te werken. Dit betekent dat alle bondsvrijwilligers een VOG moeten kunnen overhandigen aan SFN.

SFN vindt het belangrijk dat haar leden in een veilig klimaat kunnen sporten. Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie en van misbruik in de sport aan het licht.

Eén van de maatregelen die genomen kan worden ter preventie van seksuele intimidatie of van misbruik, is het invoeren van een VOG. Het invoeren van een VOG binnen de sport geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat iemand die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een functie binnen de sport kan uitoefenen waarin hij of zij weer met kinderen in aanraking kan komen.

Het aanvragen van een VOG kost geld, maar voor vrijwilligers in de sport, die werken met minderjarigen, is er nu goed nieuws. Dankzij de subsidiemaatregel van het ministerie van Veiligheid en Justitie kunnen vrijwilligers in de sport in 2012 de kosten voor hun VOG via een declaratie vergoed krijgen.

In onderstaande documenten vind je meer informatie hierover.

In de informatiefolder kun je alle informatie nalezen omtrent de VOG. Hierin wordt onder andere uitgelegd wat een VOG is, waarom deze belangrijk is voor SFN en hoe je de kosten van de VOG vergoed kunt krijgen. In de bijgevoegde handleidingen wordt stap voor stap omschreven hoe de VOG precies aangevraagd moet worden. Er is een handleiding voor het aanvragen van een elektronische VOG en een handleiding voor het aanvragen van een VOG via de gemeente.

SFN initieert het aanvraagproces van een VOG door het eerste gedeelte van het aanvraagformulier in te vullen, zowel voor de elektronische VOG als voor de aanvraag via de gemeente.

Ben je bondsvrijwilliger en werk je – of kom je in aanraking vanuit je vrijwilligersfunctie – met minderjarigen, dan horen wij van je welke aanvraagmethode jouw voorkeur heeft via info@skateboardfederatie.nl, zodat wij het aanvraagproces in gang kunnen zetten.

Als je de voorkeur geeft aan de elektronische aanvraagmethode, dan vragen wij je om tevens je burgerservicenummer (BSN), je geboortedatum en je volledige achternaam te vermelden in je e-mail.

Alle informatie rondom de VOG kun je nalezen op www.nocnsf.nl/vog

Als je nog vragen hebt over de VOG, kun je het beste even contact opnemen via info@skateboardfederatie.nl.