Selecteer een pagina

NK Skateboarden 2015

Home » Uitslagen » NK Skateboarden Mannen » NK Skateboarden 2015

Een gloednieuwe Nederlands Kampioen Skateboarden!

Tijdens de kwalificaties was al te zien dat er dit jaar een groot aantal opkomende talenten alles op alles zette om de titel te veroveren. De top 5 van zaterdag bleek een mooie voorbode op het skate geweld van zondag in de finales. De titanen strijd tussen de smaakmakers van het NK street en bowl liep uit tot een zware taak voor de jury.

Strijd der titanen

De strijd was heftiger dan ooit. Na winst op het NK junioren wist Jip Koorevaar dit weekend de concurrentie tijdens de kwalificaties ver achter zich te laten. Het jonge super talent uit Den Haag vertoonde tricks op het parkoers die je normaal alleen in films ziet.

Veteraan Douwe Macaré was hier echter niet van onder de indruk en schudde onder andere een indrukwekkende caballerial flip uit zijn mouw in de finale jam. In combinatie met een tre-flip 50-50 en backside flip fakie nosegrind was het voor de jury duidelijk. Na drie maal achter elkaar een tweede plaats op het NK Skateboarden mag Douwe zich welverdiend Nederlands Kampioen skateboarden noemen.

Onder luid applaus en met respect van de kampioen mocht Jip vandaag de trofee voor tweede plaats in ontvangst nemen. Shajen Willems werd welverdiend derde met dank aan een stijlvol en technisch optreden. Een eervolle vermelding voor Bart Buikman en Pascal Moelaert die de top drie dicht op de hielen zaten.

 

Top 10 Nederlands Kampioenschaps Skateboarden Street 2015
1 Douwe Macaré
2 Jip Koorevaar
3 Shajen Willems
4 Bart Buikman
5 Pascal Moelaert
6 Sjoerd Vissers
7 Woody Hoogendijk
8 Pjotr Meerding
9 John Koetzier
10 Rick Holtvluwer

 

Foto’s van het NK 2015