Selecteer een pagina

SFN Ledenvoordeel

Home » SFN Ledenvoordeel

Lid zijn van de SFN, wat levert dat mij op?

Een lidmaatschap bij de SFN biedt veel voordelen. In de algemene zin ontwikkelen en borgen wij de kwaliteit in de skateboardbranche en dragen eraan bij dat het skateboarden een grote bekendheid krijgt binnen Nederland. Wij promoten de sport en zetten ons in om mooie samenwerkingen aan te  gaan met scholen en gemeenten. Waardoor wij het skateboarden onder de aandacht brengen en daarbij een loopbaanperspectief willen bieden voor de skateboardaanbieders en SFN trainers. Ons doel is om de ontwikkeling, de kwaliteit en de maatschappelijke positie te bevorderen, waarbij wij werken vanuit het skateboard “gevoel”.

Ons lidmaatschap loop van 1 januari t/m 31 december en we hebben ervoor gekozen dat je elk jaar opnieuw je lidmaatschap verlengt. Je zit op deze manier niet vast aan een opzegtermijn.

Ondersteuning

Als lid van de SFN, houden we je op de hoogte van landelijke en gemeentelijke ontwikkelingen op het gebied van sport, zoals bv het sportakkoord en de subsidieregelingen. Daarnaast houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen vanuit NOC*NSF en andere landelijke initiatieven.

Unify

Als lid van de SFN kan je gebruik maken van Unify, een ledenadministratie systeem. Hierdoor is het bijhouden van je ledenadministratie een stuk makkelijker en AVG proof. Anders dan bij andere sportbonden vragen wij jullie niet om jullie leden met ons te delen. Je hoeft dan ook niet per lid bondscontributie af te dragen.

Kids On The Street

Door de inzet van het Kids On The Street programma bieden wij de gemeenten een programma aan, die zij kunnen aanbieden aan de jeugd van hun gemeente. Het Kids On The Street heeft als doel om meer jeugd buiten aan het bewegen te krijgen met skateboarden. Hiermee krijgen de sporters niet alleen een goede basis mee, ze ervaren ook de vrijheid en het skateboard “gevoel”. Als voorwaarde hebben wij gesteld dat hierbij altijd een SFN trainer aanwezig moet zijn. Deze halen wij graag uit de parken, stichtingen en organisaties die bij ons zijn aangesloten. Dit met als doel dat de jeugd de weg na het programma naar de parken, stichtingen en organisaties weten te vinden. Als deze in de omgeving niet aanwezig is, zullen wij een, bij de SFN aangesloten, trainer benaderen.

Netwerk

Leer van experts en van elkaar. Regelmatig organiseren wij bijeenkomsten. Voor zowel de parken, stichtingen en organisaties als ook voor onze trainers. Hier kun je sparren met collega’s, leren van experts van binnen als buiten de skate- wereld. En zullen we je informeren over de ontwikkelingen binnen de SFN. Voor de trainers is er 2 x per jaar een expertmeeting, waarvan er 1 kosteloos gevolgd mag worden, mits er besloten wordt dat er een “dure expert” ingevlogen wordt, bv een trainer vanuit het buitenland, dan zullen de extra kosten verdeeld worden over de deelnemers.

Organisatie

Als lid van de SFN mag en kan je meepraten over de toekomstplannen van de SFN. Wij als SFN hebben er doelbewust voor gekozen om onze structuur zo neer te zetten dat onze leden daadwerkelijk invloed hebben op onze toekomstplannen. Wij hebben hier verschillende groepen voor in het leven geroepen

  • Parken, stichtingen, verenigingen en organisaties
  • Trainers en opleiders
  • Sporters
  • Nader in te vullen

Vanuit deze groepen zullen we steeds evalueren en ideeën en behoeftes ophalen, die daarna gezamenlijk uitgewerkt kunnen worden en aan het bestuur worden ter goedkeuring voorgelegd. De kosten voor het lidmaatschap voor 2022 zijn als volgt vast gesteld:

  • Parken, stichtingen, verenigingen en organisaties: € 800,- per jaar
  • Trainers en opleiders: € 25,- per jaar *
  • Sporters wordt verrekend bij afname producten

Topsport programma

Als lid van de SFN kan je in aanmerking komen om deel te nemen in het topsportprogramma.

Academy

Vanuit de academy zullen er vanaf 2022 regelmatig opleidingen uitgezet worden, Deze opleidingen staan voor iedereen open, mits je aan de voorwaarden voldoet. Bij inschrijving ben je als trainer automatisch voor de rest van dat jaar lid van de SFN. En kan je ook deelnemen aan de expertmeeting. Daarna zal je elk jaar opnieuw je lidmaatschap zelf moeten vernieuwen.

Organiseren events en opleidingen

Als lid van de SFN mag je events organiseren, die in aanmerking komen voor de ranking die uiteindelijk leiden tot het jaarlijkse NK.

Als SFN lid is het ook mogelijk om de opleiding Niveau 2 en 3 bij jullie op locatie te laten plaatsvinden.

Skateboardpaspoort

Als lid van de SFN kan je gebruik maken van ons skateboardpaspoort, de voorwaarde is wel dat de trainer die ermee werkt lid van de SFN is.