Selecteer een pagina

Een gloednieuwe kampioen NK street en bowl!

Home » Nieuws » Een gloednieuwe kampioen NK street en bowl!

Tijdens de kwalificaties was al te zien dat er dit jaar een groot aantal opkomende talenten alles op alles zette om de titel te veroveren. De top 5 van zaterdag bleek een mooie voorbode op het skate geweld van zondag in de finales. De titanen strijd tussen de smaakmakers van het NK street en bowl liep uit tot een zware taak voor de jury.

Strijd der titanen

De strijd was heftiger dan ooit. Na winst op het NK junioren wist Jip Koorevaar dit weekend de concurrentie tijdens de kwalificaties ver achter zich te laten. Het jonge super talent uit Den Haag vertoonde tricks op het parkoers die je normaal alleen in films ziet.

Veteraan Douwe Macaré was hier echter niet van onder de indruk en schudde onder andere een indrukwekkende caballerial flip uit zijn mouw in de finale jam. In combinatie met een tre-flip 50-50 en backside flip fakie nosegrind was het voor de jury duidelijk. Na drie maal achter elkaar een tweede plaats op het NK Skateboarden mag Douwe zich welverdiend Nederlands Kampioen skateboarden noemen.

Onder luid applaus en met respect van de kampioen mocht Jip vandaag de trofee voor tweede plaats in ontvangst nemen. Shajen Willems werd welverdiend derde met dank aan een stijlvol en technisch optreden. Een eervolle vermelding voor Bart Buikman en Pascal Moelaert die de top drie dicht op de hielen zaten.

Uitslag street

1. Douwe Macaré
2. Jip Koorevaar
3. Shajen Willems
4. Bart Buikman
5. Pascal Moelaert

Bowl jam

Onder begeleiding van snoeiharde punk live uit de speakers van de Crustenunie gingen de top van Nederlandse los in de gloednieuwe bowl van Skatepark Utrecht. Met name de vert extention vond gretig aftrek bij de deelnemers. Handplants, footplants, smith grinds, 5-0 to fakies en onmogelijk hoge airs. Geen enkele truck bleef de extention bespaard.

Jip mocht de derde plaats in ontvangst nemen met dank aan zijn onvermoeibare flow. De tweede plaats werd veroverd door local Pjotr Meerding met o.a. een Texas plant op de extenstion. Nick Bax kreeg alle handen op elkaar met een serie onmogelijke grinds en meters hoge airs. Hij mag zich een jaar lang kampioen NK Bowl noemen.

Uitslag bowl

1. Nick Bax
2. Pjotr Meerding
3. Jip Koorevaar

Twee dagen lang was Utrecht het decor van Hollands grootste talenten in skateboarden. Daarnaast hebben we mogen genieten van heerlijke hamburgers, een mega gezellige afterparty in de Ekko en de fijne deuntjes van DJ Roodbaard en kornuiten tijdens de runs. Het NK skateboarden werd mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers van Skateboard Federatie Nederland, Skatepark Utrecht en de sponsors.