Selecteer een pagina

NK Skateboarden 2016 Naar Noord-Brabant

Home » Nieuws » NK Skateboarden 2016 Naar Noord-Brabant

14e editie NK Skateboarden in Brabant

30 september t/m 2 oktober 2016

Skateboard Federatie Nederland werkt samen met Sport Service Brabant, Topsport Brabant en Provincie Noord-Brabant aan het NK Skateboarden 2016 op een neutraal wedstrijd parkoers.

Logische samenwerking

De samenwerking van SFN met Topsport Brabant en de Provincie is een logisch gevolg van het positieve klimaat voor skateboarden in Brabant. Tilburg, Breda, Den Bosch en Eindhoven hebben allemaal een kwalitatief en onderscheidend indoor skatepark. Goede infrastructuur draagt bij aan talentontwikkeling: Daan van der Linden uit Veldhoven werd afgelopen maand op de Bright Tradeshow in Berlijn verkozen tot European Skateboarder of the Year. Daan zijn thuispark is Area 51 in Eindhoven, het grootste indoorpark van de Benelux.

Tilburg kandidaat

Om een wedstrijd op een onafhankelijk parkoers te kunnen houden wordt er in Tilburg, European City of Sports 2016, naar mogelijke locaties gekeken. Skateboard Federatie Nederland werkt samen met Hall of Fame/Ladybird Skatepark als lokale partner. Tilburgs sportwethouder Hans Kokke reageert enthousiast: “Ik vind het geweldig dat Tilburg gastheer is van het NK Skateboarden in het najaar. Skateboarden kan overal, ook op ongewone, speciale plekken. In Tilburg hebben we een aantal van die toplocaties.”

Skateboarden Olympisch: augustus uitsluitsel

Het IOC besluit in augustus of skateboarden op de Olympische Spelen 2020 in Tokyo een nieuw onderdeel is. Skateboarden is wereldwijd enorm populair. Maar het is vooral de te verwachten verjonging en verhoging van de kijkcijfers waardoor het een zekerheid lijkt dat het IOC voor zal stemmen. Het NK Skateboarden zal volgend op deze besluitvorming kunnen rekenen op grote aandacht. Skateboard Federatie Nederland is de vertegenwoordiging van skateboarden in Nederland. SFN is opgericht in 2003 en organisator van het NK Skateboarden.