Selecteer een pagina

NK Skateboarden 2016 naar de Koepelhal in Tilburg

Home » Nieuws » NK Skateboarden 2016 naar de Koepelhal in Tilburg

Halverwege april werd bekend gemaakt dat het NK Skateboarden 2016 dit jaar in Noord-Brabant zal plaatsvinden. Vandaag mogen we onthullen dat er speciaal voor het NK een uitdagend en creatief parcours gebouwd gaat worden op een unieke locatie in de Tilburgse Spoorzone. Het NK Skateboarden Street zal plaatsvinden van 30 september t/m 2 oktober 2016, in de Koepelhal in Tilburg. Dit nationale kampioenschap wordt georganiseerd door de Hall of Fame i.s.m. Skateboard Federatie Nederland.

Festiviteiten rondom NK
De sfeervolle Koepelhal is via de Wagenmakerij verbonden aan het pand van de Hall Of Fame, waar één van de beste skateparken van Europa gevestigd is: Ladybird Skatepark. De drie gebouwen liggen direct naast het Centraal Station in Tilburg. Dit maakt de Koepelhal de perfecte wedstrijd locatie voor zowel de rijders als de toeschouwers uit alle windstreken van Nederland.

Tijdens het NK transformeert de Tilburgse Spoorzone in een skateboard walhalla. In de Wagenmakerij zal een expositie plaatsvinden van gerenommeerde skateboard fotografen en filmers. Er komt een markt waar groothandels, winkels en merken uit de skateboardbranche hun producten kunnen exposeren en verkopen. Ontspannen kan in een van de gezellige lounge-plekken of je doet mee en volgt een van de skateboard clinics. Bij een kampioenschap hoort een feest, dus op zaterdagavond zal er een groot NK-feest plaatsvinden in de zaal en de foyer van de Hall Of Fame. Met een breed scala aan muziekstijlen, live muziek en DJ’s, gaan we tot in de vroege uurtjes door en belooft het een feestelijke avond te worden.

Een uniek parcours
Het parcours van het NK Skateboarden wordt gebouwd door de beste indoor skateparkbouwers van Nederland. Het wordt een spannend en vernieuwend parcours met een mix van rondingen, hellingen en straatmeubilair (zoals trappen, trapleuningen, muurtjes etc.). Geen thuisvoordeel voor de lokale skateboarders, dus gelijke kansen voor iedereen! Rondom het parcours worden tribunes geplaatst voor toeschouwers.

Skateboarden en de Olympische Spelen
De aanloop naar het NK Skateboarden is dit jaar extra spannend. Vlak voor het NK zal het IOC namelijk bekend maken of skateboarden een Olympische sport zal worden en mee mag doen aan de spelen van 2020. Indien dit gebeurt verwacht SFN zeer veel aandacht voor het NK Skateboarden 2016.

De wedstrijd zal dan ook live ter plaatse, live-online en in de media een beleving zijn die de omslag voor het skateboarden in Nederland zal worden. De Hall of Fame en de Skateboard Federatie Nederland hebben een sterke achterban en samen met de ruim honderd betrokken vrijwilligers staan ze klaar voor dit grootste skateboard event ooit in Nederland.

De Gemeente Tilburg en de Provincie Noord-Brabant nemen het grootste gedeelte van de begroting voor hun rekening. Het skateboard schoenenmerk Etnies zal tijdens het NK zijn 30-jarige bestaan vieren. Overige sponsoren zijn tot op dit moment Independent Outlet, Revert en Dutchband. Er is nog plaats voor meer (lokale) sponsors. De enorme bijdrage in materiaal en manuren vanuit de twee grootste skatepark bouwers van Nederland (SkateOn en Plywood Constructions) maken de balans sluitend. Met de ondersteuning van deze partners zal het NK skateboarden 2016 een onvergetelijk evenement worden.
Namens de organisatie,

Cees Thomassen
(directeur Hall Of Fame)
cees@hall-fame.nl

Bram Waterman
(voorzitter Skateboard Federatie Nederland)
bram@skateboardbond.nl