Selecteer een pagina

NK Skateboarden Junioren Ladybird Tilburg

Home » Nieuws » NK Skateboarden Junioren Ladybird Tilburg

NK Junioren 2016
Het NK Junioren zal in de aanloop naar het NK Street ook gehouden worden in Tilburg. Op 10 en 11 september zal Ladybird Skatepark het strijdtoneel worden van de jonge aanstormende talenten.
Voor de derde keer op rij wordt het NK Skateboarden Street voor junioren georganiseerd. Het Nederlandse niveau skateboarden is mondiaal gezien hoog. Op internationale wedstrijden doen onze jonge skateboarders het goed. Nu beslist is dat skateboarden een Olympische sport wordt in 2020 (Tokyo) staat niet alleen de lifestyle maar ook de sport in de schijnwerpers en dat is terug te zien in de parken. Skateboarden als wedstrijdsport wordt steeds groter en het niveau op dit NK junioren is dan ook indrukwekkend.
Het NK Skateboarden voor junioren is op 10 en 11 september 2016. Na 14 veelbelovende voorrondes in skateparken in het hele land zal de ‘grand finale’ op 11 september in skatepark Ladybird in Tilburg losbarsten. Op 10 september is het NK voor ‘Rookies’ (tot en met 10 jaar) en is het NK voor meisjes tot en met 16. Voor de meisjes is dit het eerste NK ooit.
In totaal deden er 500 jongeren tot en met 16 mee aan de voorrondes. 60 jongeren hebben zich geplaatst voor de finale op 11 september. De kampioenen van de afgelopen twee jaar (Jip Koorevaar en Lex van der Does) zullen beiden wederom meestrijden om de titel Nederlands skateboardkampioen 2016.

De wedstrijd
In drie categorieën (Rookies 0-10 jaar, meisjes en junioren 11-16 jaar) rijden de skateboarders hun ‘runs’ waarbij de officiële jury van de Skateboard Federatie Nederland iedere skateboarder met punten beoordeeld. In een afvalrace gaat een steeds kleiner aantal skateboarders door tot de uiteindelijke finale. Hieruit volgt de top 3 die met een trofee en prijzenpakket naar huis gaan. De finales van de Rookies en de meisjes worden op zaterdagmiddag 10 september gereden. De finale van de Junioren is op zondagmiddag 11 september.