Selecteer een pagina

Nick Bax wint Nederlands Kampioenschap Skateboarden Bowl 2017

Home » Nieuws » Nick Bax wint Nederlands Kampioenschap Skateboarden Bowl 2017

De 25-jarige Nick Bax is voor de 2de keer Nederlands kampioen skateboarden in de bowl geworden. Dikke backside smith grinds over de hip en door de corner, transfers en vooral heel veel stijl deden de jury unaniem kiezen voor Nick Bax als Nederlands kampioen.

Zaterdag 17 juni was Skatepark AreaFiftyOne in Eindhoven het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap Skateboarden Bowl 2017. Na een bijzonder hoog niveau van kwalificatieruns bleven 5 finalisten over: Nick Bax, Zoë van Engelen, Sjoerd Vissers, Jason Lijnzaat en Konrad Unver.

Konrad Unver – 5de plaats

De Apeldoornse Konrad Unver verraste het publiek met diverse footplantcombinaties, flip back lips, veel stijl en werd 5de.

Jason Lijnzaat – 4de plaats

Grote verrassing van het NK was Jason Lijnzaat, uit  Bali. Jason heeft een Nederlands paspoort en was op vakantie bij zijn grootouders in IJmuiden. Jason had een perfecte run in de kwalificatie waarin hij een gestrekte miller flip deed en bij het terugkomen mishandelde hij de coping met een nosebash. Een heel volwassen truc van dit 13-jarige talent. Jason werd uiteindelijk 4de.

 Sjoerd Vissers – 3de plaats

Met maximale snelheid ragde Sjoerd Vissers de bowl helemaal aan gort. Naast het vliegwerk was een van de hoogtepunten van Sjoerds run een back side tail slide revert over de hip en hij werd 3de.

 Zoë van Engelen – 2de plaats

Gabberfreak Zoë van Engelen uit Gilze had de meeste en langste runs met een big bag of tricks waaronder diverse handplantvariaties en zelfs een gaytwist. Goed voor een 2de plaats.

Nick Bax – 1ste plaats

Ondanks dat Nick ‘s ochtends skateboardles gaf en de rest van de dag keihard heeft geskate, wist Nick tijdens de finale de titel opnieuw te pakken. Nick gefeliciteerd!

Het NK Skateboarden Bowl 2017 was onderdeel van het EMOVES Festival.