Selecteer een pagina

RTM Skateboard World Cup in Skateland Rotterdam

Home » Nieuws » RTM Skateboard World Cup in Skateland Rotterdam

RTM Skateboard World Cup op 16 september en Best Trick wedstrijden op 17 september vinden beide plaats in SKATELAND.

De RTM Skateboard World Cup vindt niet plaats op de eerder gecommuniceerde West Blaak in Rotterdam, maar in Skateland, op de Piekstraat 45 in Rotterdam. Na uitgebreid overleg met de (inter)nationale federaties is vanwege de weersvoorspelling besloten uit te wijken naar een indoor locatie.

Skateland Rotterdam

Skateland is een gerenommeerde locatie waar al jaren grote (inter)nationale wedstrijden worden gehouden. Er is ruim gelegenheid voor publiek om aankomend weekend de bijzondere evenementen van dichtbij mee te maken. De toegang is bovendien gratis.

Van Rotterdam naar Tokyo

Een groot aantal van de beste skateboarders ter wereld is dit weekend te zien in Rotterdam. Onze havenstad anticipeert hiermee op de toevoeging van skateboarden aan de Olympische familie. In 2020 staat de sport voor het eerst op de agenda tijdens de Spelen in Tokyo. Na deze pilot in 2017 moet het in de komende edities onder andere in Rotterdam mogelijk worden zich te plaatsen voor deze Spelen.

Skateboarders

Deelnemers uit 15 landen en 5 continenten strijden om de totale prijzenpot van €10.000. Vrijwel de gehele 19 koppen tellende Nederlandse Street Selectie staat aan start. Onder hen de ambassadeur van het evenement Douwe Macaré, Woody Hoogendijk en Sewa Kroetkov. De organisatie is daarnaast erg trots op het tot nu toe bekende internationale deelnemersveld. Zo komt van Brazilië Ivan Monteiro, die al eerder op het hoogste World Cup podium stond. Zuid-Afrika wordt vertegenwoordigd door Brandon Valjalo en vanuit de UK zal supertalent Alex Decunha er zijn.

Programma

Zaterdag 16 september

10.00-12.00 Open training
12.00-15.00 Kwalificaties
16.00-17.30 Semi Finales
18.30-19.30 Finales
20.00 Prijsuitreiking

Zondag 17 september

12.00-14.00 Open training
14.00-16.00 Cash for Tricks
16.00-17.00 Highest Ollie Contest
17.00 Prijsuitreiking en einde event

Nationale Sportweek

Het evenement vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek, waarvan Rotterdam dit jaar Host City is.

Media

Via mediapartners Flatspot en het Amerikaanse RIDE Channel zijn uitslagen en beelden te vinden van het evenement. Meer informatie is te vinden op Flatspot.nl

Voor media-aanvragen kunt u contact opnemen met:
Martijn Oostdijk
martijn@shredmasters.nl
T. 06 229 010 06

De RTM Skateboard World Cup wordt ondersteund door de gemeente Rotterdam en vindt plaats onder auspiciën van en in samenwerking met de Skateboard Federatie Nederland en World Cup Skateboarding.