Selecteer een pagina

NK Skateboarden Street 2017 bij Pier15 in Breda

Home » Nieuws » NK Skateboarden Street 2017 bij Pier15 in Breda

Het NK Skateboarden 2017 vindt plaats in het weekend van 29 september t/m 1 oktober 2017 bij Pier15 Skatepark in Breda. Dit nationale kampioenschap wordt georganiseerd door Pier15 in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland. Met ruim honderd betrokken vrijwilligers staan ze klaar voor dit grootste skateboardevent ooit in Nederland.

Check het programma

Skateboarden & Olympische Spelen

Vorig jaar september heeft het Internationaal Olympisch Comité bekend gemaakt dat skateboarden een olympische sport wordt. Tijdens de spelen in Tokyo in 2020 kunnen we daarom genieten van deze fantastische sport op olympisch niveau.

Tijdens het NK Skateboarden 2016 was er al veel media aandacht met als kers op de taart een verslag van Studio Sport.
Het niveau in Nederland is sindsdien hard gestegen. Komende NK Skateboarden 2017 zal de Nederlandse selectie het tegen elkaar en de rest van de Nederlandse top opnemen met als grootste inzet eventuele deelname aan de Olympische Spelen.

Uniek parcours

Pier15 is een van de beste ‘indoor street skateparken’ in Europa. Deze zomer werd een spiksplinternieuw parcours gebouwd waarin het straatgevoel helemaal terugkomt: een mix van rondingen, hellingen en allerhande straatmeubilair. Vanwege de recente aanpassingen zullen de lokale skateboarders geen thuisvoordeel hebben. Gelijke kansen voor iedereen!

Festiviteiten rondom NK

Tijdens het NK transformeert Pier15 in een ‘skateboard-walhalla’. Binnen is het gehele weekend een foto-expositie van The “Zementwerk” Project te bewonderen. Relaxen kan op het buitenterras van Pier15 of bij de ‘GoPro™ Hang Out’ op Belcrum Beach.

Te veel energie? Volg dan een gratis skateboardclinic of neem deel aan een van de vele andere activiteiten op het terrein.

Bowl wedstrijd

Op het buitenterrein van Pier15 vind je sinds kort een prachtige bowl. Op vrijdagavond 29 september 2017 kun je hier je kunsten vertonen. De meest spectaculaire trucks zullen met cash prijzen beloond worden. Een lekkere opwarmer voor de grote finale zondag!

Wethouder Paul de Beer is enthousiast: “Het is geweldig dat Pier15 Skatepark het NK Skateboarden Street 2017 naar Breda heeft weten te halen. De allerbeste skateboarders uit Nederland zijn hier straks te zien in dit Bredase skatepark. Een mooie opsteker waarmee Breda ook als urban-sportsstad op de kaart wordt gezet en een stimulans voor jongeren die willen gaan skateboarden. Het is mooi dat Pier15 en de Skateboard Federatie Nederland samenwerken om dit kampioenschap tot een succes te maken! Dit topevenement bewijst maar weer eens dat we in 2017 een echte sportzomer in Breda hebben”

Gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant zijn partners van deze 15e editie van het NK Skateboarden.
Samen met de ondersteuning van Incentro, Nine Yards Skatepark Co, Go Pro en Volcom belooft het NK Skateboarden 2017 een onvergetelijk evenement te worden!

Voor meer info: www.nkskateboarden.nl