Selecteer een pagina

SFN gaat voor lidmaatschap NOC*NSF

Home » Nieuws » SFN gaat voor lidmaatschap NOC*NSF
Skateboard Federatie Nederland staat aan de vooravond om lid te worden van NOC*NSF. Op maandag 20 november a.s. is de algemene ledenvergadering van NOC*NSF en het aanstaande lidmaatschap van de SFN is onderdeel van de agenda.

Hun leden zullen dan stemmen of de SFN lid mag worden van NOC*NSF. De verwachting is dat de bonden voor toelating tot NOC*NSF zullen stemmen, omdat de SFN voldoet aan alle toelatingseisen.

Demonstratie

Een groot deel van de Nederlandse selectie is tijdens de algemene ledenvergadering aanwezig om een demonstratie te geven. De bevestigde aanwezige selectieleden zijn: Bart Buikman, Sewa Kroetkov, Jip Koorevaar, Keet Oldenbeuving, Nick Bax, Douwe Macaré, Woody Hoogendijk en Candy Jacobs. Voor de demonstratie zal Nine Yards een 8 meter brede miniramp opbouwen.
De selectieleden, de bondscoach en het volledige SFN-bestuur zijn beschikbaar om de media voor en na de vergadering te woord staan. De demo begint om 19.00 en de vergadering begint om 19.30.

Over de SFN

Skateboard Federatie Nederland is opgericht in 2003 en de federatie is al sinds 2004 in gesprek met NOC*NSF. In 2016 werd bekend dat skateboarden in 2020 in Tokio olympisch gaat. Hierdoor is er een intensieve contact ontstaan tussen de SFN en NOC*NSF. De SFN werkt sindsdien hard aan haar professionaliteit:
  • De bedrijfsvorm is van een stichting naar een vereniging gegaan;
  • diverse commissies zijn opgezet;
  • een selectie is opgezet met Sjoerd Vlemmings als bondscoach;
  • IT-bedrijf Incentro heeft zich tot 2020 verbonden aan de SFN met het doel om in Tokio een medaille te halen;
  • de SFN heeft een kantoor in het gebouw van de Biljartbond en Dartsbond in Nieuwegein;
  • er komt een Nationaal Training Centrum in het voorjaar 2018 in Den Haag.

Over de aanwezige selectieleden

Sewa Kroetkov is wereldwijd de bekendste Nederlandse skateboarder met ruim 350.000 followers in de socials. Jip Koorevaar is Nederlands Kampioen Junioren Street 2017. Nick Bax is Nederlands Kampioen Bowl 2017. Candy Jacobs staat 3e op de World Cup ranking. Keet Oldenbeuving is met haar 12 jaar de jongste Nederlander ooit in een olympisch traject. Bart Buikman en Douwe Macaré hebben de afgelopen jaren talloze prijzen in de wacht gesleept. Woody Hoogendijk werkt aan zijn duale carrière als host voor Flatspot Magazine.

Algemene ledenvergadering NOC*NSF

Voor agenda en stukken zie: nocnsf.nl/algemenevergadering
Pers kan zich aanmelden via persvoorlichting@nocnsf.nl

maandag 20 november
Congrescentrum Papendal
Papendallaan 3
6816 VD Arnhem