Selecteer een pagina

Skateboard Federatie Nederland is lid van NOC*NSF

Home » Nieuws » Skateboard Federatie Nederland is lid van NOC*NSF

Tijdens de algemene ledenvergadering op 20 november 2017 is met algemene stemmen ingestemd met de toetreding van de Skateboard Federatie Nederland tot NOC*NSF. Voorzitter van de sportkoepel André Bolhuis deelde kort daarvoor het advies van het NOC*NSF-bestuur aan de vergadering mee:  “Gelet op alle in het vergaderdocument genoemde overwegingen stelt het bestuur van NOC*NSF voor om positief te besluiten op het verzoek van de Skateboard Federatie Nederland en hen voor een periode van twee jaar de status van aspirant-lid te verstrekken.”

“We zullen nog een beetje aan elkaar moeten wennen” – aldus André Bolhuis.

Voor aanvang van de vergadering in Papendal gaf een groot deel van de Nederlandse Skateboard Selectie een spectaculaire miniramp-demonstratie. Nadien hebben de selectieleden, de bondscoach en het SFN-bestuur vragen van de media beantwoord. Nationaal kampioen skateboarden Candy Jacobs uit Tegelen staat in de top van de wereldranglijst en was ook aanwezig. Zij moest direct na de vergadering door naar het programma Pauw om daar toelichting te geven op het lidmaatschap van NOC*NSF.

“De Skateboard Federatie Nederland is geweldig trots op deze mijlpaal!”, aldus Bram Waterman – voorzitter van de SFN. “Namens de federatie wil ik iedereen die zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt voor de federatie enorm bedanken, zonder hen zou het nooit gelukt zijn!”

Bondscoach Sjoerd Vlemmings: “Dit lidmaatschap is voor ons een enorme stap in de goede richting naar medaillekansen. Hierdoor kunnen we ook daadwerkelijk beginnen met de realisatie van het Nationaal Training Centrum in Den Haag. Ik verheug mij er enorm op om binnenkort te gaan starten met onze eerste serieuze training.”

Over de SFN

Skateboard Federatie Nederland is opgericht in 2003 en de federatie is sinds 2004 in gesprek met NOC*NSF. In 2016 werd bekend dat skateboarden in 2020 in Tokio op het programma van de Spelen staat. Hierdoor is er intensief contact ontstaan tussen de SFN en NOC*NSF. Sindsdien heeft de SFN een professionaliseringsslag gemaakt:

  • De bedrijfsvorm is van een stichting naar een vereniging gegaan;
  • diverse commissies zijn opgezet;
  • een selectie is opgezet met Sjoerd Vlemmings als bondscoach;
  • IT-bedrijf Incentro heeft zich tot 2020 verbonden aan de SFN en aan het doel om in Tokio een medaille te halen;
  • de SFN heeft een kantoor in het gebouw van de Biljartbond en Dartsbond in Nieuwegein;
  • in het voorjaar 2018 opent een Nationaal Training Centrum in Den Haag.

Dank je wel!

NOC*NSF voor de begeleiding, ondersteuning en de toelating. Marjan Olfers voor al het juridische werk. Willem la Riviere van de Biljartbond voor de gastvrijheid. De commissieleden, de selectie en de bondscoach, Sjoerd Vlemmings. De honderden vrijwilligers die ons de afgelopen 15 jaren geholpen hebben vooral tijdens de evenementen.  De mediapartners Flatspot Magazine en On The Roll Magazine. De vaste sponsors van de SFN: Incentro, Nine Yards, SkateOn, Etnies, Independent Outlet en Revert.

Voor aanvang van de algemene ledenvergadering van NOC*NSF gaf de Nederlandse Skateboard Selectie een spectaculaire miniramp-demonstratie

Voor aanvang van de algemene ledenvergadering van NOC*NSF gaf de Nederlandse Skateboard Selectie een spectaculaire miniramp-demonstratie