Selecteer een pagina

Candy Jacobs verovert derde plaats op Dew Tour Street Contest

Home » Nieuws » Candy Jacobs verovert derde plaats op Dew Tour Street Contest

In een tijd waarin alle aandacht uit gaat de leeuwinnen op de groene velden in Frankrijk, schrijft onze leeuwin Candy Jacobs (29) uit Tegelen geschiedenis door als eerste Nederlander in de top drie te eindigen van de wereldberoemde, internationale skateboardwedstrijd Dew Tour in Long Beach, California, USA. Het was een spannende wedstrijd waarbij Candy in de laatste trick ronde op punten net werd ingehaald door de Braziliaanse superster Leticia Bufoni (26), die uiteindelijk als tweede eindigde achter haar landgenote Pamela Rosa (19). Met haar derde plek op Dew Tour zet Candy Jacobs een flinke stap richting kwalificatie Olympische spelen.

 

De weg naar Tokyo 2020

Dew Tour is de derde grote internationale wedstrijd op rij waar Candy in korte tijd in de top tien is geëindigd. Eind mei wist ze de zevende plek te veroveren tijdens zowel de Street League in London als de X-Games in Shanghai. Niet alleen een mooie prestatie, maar een ook flinke stap richting de Olympische spelen van Tokyo 2020. Tijdens deze spelen debuteert Skateboarden voor het eerst als Olympische sport.

 

 

Nog meer rollend talent

Naast Candy heeft Nederland twee andere zeer getalenteerde dames, die zich kunnen meten met de skateboard wereldtop. Keet Oldenbeuving (14) eindigde als 19de op Dew Tour en Roos Zwetsloot (16) wist zichzelf net niet te kwalificeren voor de halve finales van Dew Tour. Voor hen komt Tokyo misschien net te vroeg, maar Parijs 2024 is zeker een realistisch optie voor deze twee jonge talenten.