Selecteer een pagina

Voorproefje Olympisch Skateboarden tijdens NK Skateboarden in Rotterdam

Home » Nieuws » Voorproefje Olympisch Skateboarden tijdens NK Skateboarden in Rotterdam

De beste skaters van Nederland komen 13, 14 en 15 september naar Rotterdam voor het NK Skateboarden Street 2019 in skatepark Skateland. Er wordt niet alleen om de Nederlandse titel en een prijzenpot van € 6.000,-  gestreden, maar ook om belangrijke kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020.

VOORPROEFJE OLYMPISCH SKATEBOARDEN

Skateboarden debuteert als olympische sport tijdens de Olympische spelen van Tokyo in 2020. Een van de olympische onderdelen binnen het skateboarden is het zogenaamde Skateboard Street rijden. Het NK Skateboarden Street wordt dit jaar volgens het officiële olympische wedstrijdformat gereden en deelnemers kunnen belangrijke kwalificatiepunten verdienen die meetellen voor Tokyo 2020. Het NK biedt daarom een unieke kans om een voorproefje te krijgen van wat je tijdens de olympische spelen in Tokyo kunt verwachten.

INSCHRIJVEN WEDSTRIJD

Inschrijfgeld voor het NK Skateboarden Street bedraagt € 41,- (incl. servicekosten). Hierin is de zaterdag lunch, het zaterdag avondeten en de zondag lunch inbegrepen. Deelnemers kunnen zich inschrijven via deze link.

BELANGRIJKE INFO VOOR DEELNEMERS

Het NK Skateboarden 2019 is de eerste wedstrijd  in Nederland die officieel door World Skate erkend is en meetelt bij de kwalificatie voor de Olympische Spelen Tokyo 2020. Dat is mooi, maar betekent ook dat het World Skate Rule Book op het NK Skateboarden van toepassing is.  Hierdoor gaan een aantal zaken iets anders dan dat we gewend zijn. Hieronder de belangrijkste punten voor de deelnemers.

IDENTIFICATIE BIJ WEDSTRIJDREGISTRATIE

  • Elke deelnemer dient zich bij registratie te identificeren.
  • Hiervoor is een geldig paspoort of ID kaart noodzakelijk!
  • Registreren kan vooraf aan de wedstrijden op zaterdag en zondag tussen 10:00-12:00 uur!

HELMPLICHT VOOR RIDERS ONDER DE 18 JAAR

  • Elke deelnemer onder de 18 jaar is verplicht een helm te dragen.
  • Helmen zijn tijdens het NK bij Skateland verkrijgbaar.

WEDSTRIJDFORMAT

  • Er zijn strikte regels rondom het wedstrijdformat en de wijze waarop de kwalificaties, kwartfinales, halve finales en finale worden gereden.
  • De opzet van het format en de bijbehorende regels worden zaterdag en zondag tussen 12:30-13:00 uur aan alle deelnemeners uitgelegd!

ANTI-DOPING BELEID

  • De top 42 deelnemers van het NK Skateboarden behalen punten, die meetellen voor de World Skate wereldranglijst (mannen en vrouwen) en daarmee ook voor de weg naar de Olympische Spelen Tokyo 2020.
  • Wil je als skater in de toekomst meedingen voor een plek op de Olympische spelen dan is het belangrijk om je te houden aan Anti-Doping regels en dien je bepaalde certificaten te behalen.
  • Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, wordt uitgelegd tijdens een Anti-Doping Seminar op vrijdag 13 september van 16:00-17:00 uur in Skateland.
  • Voor de deelnemers die zich hierin alvast willen verdiepen is er een er een speciale e-learning module beschikbaar op de site van de Dopingautoriteit: https://elearning.dopingautoriteit.nl

PROGRAMMA

Het NK Skateboarden start op vrijdag 13 september met de open training, die voor het publiek toegankelijk is. Op zaterdag 14 september worden de kwalificaties gereden en wordt de wedstrijddag afgesloten met de vrouwenfinale. De kwartfinale, halve finale en finale van de mannen vinden zondag 15 september plaats. Naast de wedstrijden vinden er tevens verschillende activiteiten en festiviteiten plaats door heel Rotterdam. Het hele programma en alle activiteiten zijn terug te vinden op www.nkskateboarden2019.nl.

ROTTERDAM STREET CULTURE WEEKEND (RSCW)

Het NK Skateboarden Street is onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend 2019. Van 13 tot en met 15 september 2019 staat Rotterdam tevens volledig in het teken van street culture met (inter)nationale streetart en sports! .“Rotterdam richt zich steeds meer op de nieuwere urban en e-sporten en het NK skateboarden past daar natuurlijk perfect in. Het NK in september bij het jubilerende Skateland, belooft veel spektakel.”, aldus Hans den Oudendammer, Directeur Rotterdam Topsport. Ga naar rotterdamstreetculture.nl voor meer informatie en het actuele programma.

ORGANISATIE NK SKATEBOARDEN

Het NK Skateboarden Street wordt georganiseerd door Skateland Rotterdam in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Rotterdam Topsport, Hectik Skateramps, Incentro, SkateOn Skateparks en Schipper Bosch.

OVER SKATELAND

Skateland Rotterdam is een van de oudste indoor skateparken van Nederland gevestigd in de oude Nestle fabriek op de Piekstraat 45 in Rotterdam. Skateland viert dit jaar dat het park 20 jaar open is en is trots om het NK Skateboarden Street 2019 te hosten. Skateland heeft een oppervlakte van 2600m2 en wordt gemiddeld 22.000 keer per jaar bezocht.

OVER SKATEBOARD FEDERATIE NEDERLAND (SFN)

De SFN is de vertegenwoordiging van skateboardend Nederland. De SFN heeft in 2003 haar oorsprong gevonden als stichting. In 2017 is de SFN als vereniging voortgezet en aangesloten bij het NOC*NSF.