Selecteer een pagina

Voorproefje Olympisch Skateboarden tijdens NK in Tilburg

Home » Nieuws » Voorproefje Olympisch Skateboarden tijdens NK in Tilburg

De beste skaters van Nederland komen 27, 28 en 29 maart naar de Tilburgse Koepelhal voor het NK Street Skateboarden 2020. Er wordt niet alleen om de Nederlandse titel en een prijzenpot van ruim € 14.000,- gestreden, maar ook om belangrijke kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen in Tokyo.

 

VOORPROEFJE OLYMPISCH SKATEBOARDEN
Skateboarden debuteert dit jaar als sport tijdens de Olympische spelen van Tokyo. Een van de olympische onderdelen binnen het skateboarden is het zogenaamde Skateboard Street rijden. Het NK Street Skateboarden wordt dit jaar volgens het officiële olympische wedstrijdformat gereden en deelnemers kunnen belangrijke kwalificatiepunten verdienen die meetellen voor Tokyo. Het NK biedt daarom een unieke kans om een voorproefje te krijgen van wat de kijker tijdens de olympische spelen in Tokyo kan verwachten.

 

NEDERLANDSE OLYMPISCHE KANDIDATEN

Het NK is tevens een mooie gelegenheid om Nederlandse skateboarders in actie te zien, die Nederland mogelijk op de Olympische Spelen gaan vertegenwoordigen. De kansen zijn het grootst bij de vrouwen. Candy Jacobs (29), Roos Zwetsloot (19) en huidig Nederlands kampioen Keet Oldenbeuving (15) behoren tot mondiale top 20 bij de vrouwen. De kans is groot dat een van deze dames erbij is in Tokyo. Het NK vormt voor de Nederlandse selectie een opwarmertje voor het WK dat in mei in London plaatsvindt.

 

UNIEK PARCOURS & LIVE-STREAM

Speciaal voor het NK wordt in de Koepelhal in Tilburg een uniek skateboard parcours gebouwd dat zich kan meten met grote internationale wedstrijden. Er komt een tribune voor 750 personen en de finale op zondag is live te volgen op internet via een live-stream uitzending. Het ontwerp van het NK-parcours wordt eind februari gepresenteerd.

 

PROGRAMMA

Het NK Skateboarden gaat op vrijdag 27 maart van start met een besloten training, die alleen voor deelnemers en pers toegankelijk is. Op zaterdag 28 maart gaan de deuren van de Koepelhal, Wagenmakerij en Hall of Fame voor iedereen open. In de koepelhal kan het publiek de kwalificaties aanschouwen van zowel de vrouwen als de mannen. De kwartfinale, halve finale en finale bij de vouwen en mannen, vinden zondag 28 maart plaats.

In de rest van de Wagenmakerij en Hall of Fame kunnen bezoekers op zaterdag en zondag kijken en meedoen aan een breed Urban Sport Randprogramma. Het gehele programma van het NK is terug te vinden op www.nkskateboarden.nl.

 

DEELNEMERS

Het NK Skateboarden Street 2020 is een officieel door World Skate erkende wedstrijd, die meetelt bij de kwalificatie voor de Olympische Spelen Tokyo 2020. Dit betekent dat het World Skate Rule Book op het NK Skateboarden Street van toepassing is. De belangrijkste punten van aandacht voor alle deelnemers aan het NK Street Skateboarden 2020 staan op de registratiepagina van de officiële NK  website. Vanaf 2 maart kunnen deelnemers zich ook via deze pagina inschrijven.

 

TICKETS

Op zaterdag 28 maart is de toegang tot het NK gratis. Op zondag 29 maart (finaledag) is de entree niet gratis en dien je een tribuneticket van € 15,- aan te schaffen. Hierin is tevens inbegrepen toegang voor het NK-feest ‘BAM vs BRUH!’ zaterdagavond 28 maart in de Hall of Fame. Het Urban Sport Randprogramma is wel beide gratis toegankelijk. Er zijn maximaal 750 tickets beschikbaar voor de finale, dus wees er snel bij. Tickets kunnen vanaf heden worden besteld via www.nkskateboarden.nl.

 

URBAN PLAYGROUND 013

Naast de Koepelhal in de Wagenmakerij en in de Hall of Fame staat op 28 & 29 maart het Urban Playground 013. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers gratis kennis maken met Urban Sports & Culture. Het event wordt georganiseerd met diverse partners uit de stad. Mensen kunnen meedoen aan clinics en shows bekijken van de lokale Tilburgse Urban Sport & Culture scene. Zo is er van alles te beleven rondom breakdance, klimmen, free running, BMX freestyle, calesthenics, pumptrack en bolderen. Ga naar www.urbanplayground013.nlvoor meer informatie en het volledige programma.

 

ORGANISATIE

NK Street Skateboarden 2020 wordt georganiseerd door Hall of Fame in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Tilburg, Brabant Sport, Provincie Brabant, Incentro, SkateOn, Skatestore, Nine YardsFirst Impression en Ladybird Skatepark.

 

OVER SKATEBOARD FEDERATIE NEDERLAND (SFN)

De SFN is de vertegenwoordiging van skateboardend Nederland. De SFN heeft in 2003 haar oorsprong gevonden als stichting. In 2017 is de SFN als vereniging voortgezet en aangesloten bij het NOC*NSF.