Selecteer een pagina

NK SKATEBOARDEN STREET 2020 BEGIN SEPTEMBER IN DEN HAAG

Home » Nieuws » NK SKATEBOARDEN STREET 2020 BEGIN SEPTEMBER IN DEN HAAG

Nederlandse skateboard top naar Den Haag voor eerste officiële skateboard wedstrijd sinds uitbraak Corona crisis.

 

Op 4, 5 en 6 september vindt het NK Skateboarden Street 2020 plaats in Den Haag. De beste skaters van Nederland komen naar het Olympisch Skateboard Training Center om te strijden voor de Nederlandse titel en een dikke prijzenpot van ruim € 14.000,-. Daarnaast zijn er ook belangrijke kwalificatiepunten te verdienen voor de Olympische Spelen in Tokyo 2021. In verband met COVID-19 maatregelen vindt deze editie van het NK plaats zonder publiek.. De finale op zondag 6 september wordt daarom voor de liefhebbers live via een livestream op internet uitgezonden.

 

VOORPROEFJE OLYMPISCH SKATEBOARDEN
Skateboarden debuteert volgend jaar als sport tijdens de Olympische Spelen van Tokyo. Een van de Olympische onderdelen binnen het skateboarden is het zogenaamde Skateboard Street rijden. Het NK Street Skateboarden wordt volgens het officiële Olympische wedstrijdformat gereden en deelnemers kunnen belangrijke kwalificatiepunten verdienen die meetellen voor Tokyo. Via een livestream op internet biedt het NK een unieke kans om een voorproefje te krijgen van wat je als kijker tijdens de Olympische Spelen in Tokyo kan verwachten.

 

NEDERLANDSE OLYMPISCHE KANDIDATEN

Sinds de uitbraak van de Corona pandemie zijn er geen internationale en nationale kwalificatiewedstrijden gereden. Het NK vormt daarom voor het Nederlandse team een belangrijk meetmoment en tevens een mooie kans om belangrijke kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen te behalen. De kansen op kwalificatie zijn het grootst bij de vrouwen. Candy Jacobs (30), Roos Zwetsloot (20) en huidig Nederlands kampioen Keet Oldenbeuving (15) behoren tot mondiale top 20 bij de vrouwen. Zij staan respectievelijk op de 5e, 12e en 20e plaats van de wereldranglijst. Ook Nederlands kampioen bij de mannen en nummer 30 op wereldranglijst, Douwe Macaré komt naar Den Haag om zijn titel te verdedigen.

 

LIVE-STREAM VANUIT DEN HAAG

Zoals aangegeven vindt het NK dit jaar in verband met COVID-19, zonder publiek plaats in het Skateboard Training Center te Den Haag. De finale op zondag 6 september is daarom volledig live te volgen via een livestream uitzending op internet. Hilbert Bredemeijer, Wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte van gemeente Den Haag, verricht na de finale de prijsuitreiking. Het gehele programma en meer informatie over de livestream is terug te vinden op www.nkskateboarden.nl.

 

ORGANISATIE

Het NK Skateboarden Street 2020 wordt georganiseerd door Skateboard Federatie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den HaagDen Haag TopsportIncentroSkateOn SkateparksNine Yards Skatepark Co.Urban ActionHaagse Sport Centrale en Flatspot Magazine.