Selecteer een pagina

Roos Zwetsloot en Douwe Macaré Nederlands Kampioen Street Skateboarden 2020

Home » Nieuws » Roos Zwetsloot en Douwe Macaré Nederlands Kampioen Street Skateboarden 2020

Den Haag, 6 september 2020. De beste skaters van Nederland kwamen op 4, 5 en 6 september naar Den Haag om te strijden voor de Nederlandse titel Street Skateboarden en om belangrijke kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen in Tokyo. In verband met Covid-19 maatregelen werd de wedstrijd zonder publiek gereden. Ruim 1.000 fans volgden daarom de finales op zondag via een livestream.

 

VOORPROEFJE OLYMPISCH SKATEBOARDEN
Skateboarden debuteert volgend jaar als sport tijdens de Olympische spelen van Tokyo. Een van de olympische onderdelen binnen het skateboarden is het zogenaamde Skateboard Street rijden. Sinds de uitbraak van de Corona pandemie zijn er geen internationale en nationale kwalificatiewedstrijden gereden. Het NK was daarom voor het Nederlandse team een belangrijk meetmoment en tevens een mooie kans om belangrijke kwalificatiepunten voor de olympische spelen te behalen. De kansen op kwalificatie zijn het grootst bij de vrouwen. Candy Jacobs (30), Roos Zwetsloot (20) en tot vandaag Nederlands kampioen Keet Oldenbeuving (15) behoren tot mondiale top 20 bij de vrouwen. Zij staan respectievelijk op de 5e, 12e en 20e plaats van de wereldranglijst. Ook Nederlands kampioen bij de mannen en nummer 30 op wereldranglijst, Douwe Macaré (28) kwam naar Den Haag om zijn titel te verdedigen.

 

SPANNENDE FINALES

Bij de vrouwen ging de strijd om de eerste plek tussen Candy Jacobs uit Tegelen en Roos Zwetsloot uit Zeist. Zwetsloot had met een backside crooked grind een stevige score binnen gehaald, waardoor Jacobs alles uit de kast moest halen bij haar laatste truc. Haar perfect gelande 50-50 grind op de grote hubba had ze nog nooit eerder gedaan, maar was helaas niet voldoende om Zwetsloot van de eerste plek te stoten. De Nederlands kampioen van vorig jaar, Keet Oldenbeuving uit Utrecht, eindigde uiteindelijk als derde. Ook bij de mannen was het tot aan de laatste truc spannend. Douwe Macaré uit Arnhem bouwde in de finale met solide runs en trucen al snel een stevige voorsprong. Alleen Rob Maatman (29) uit Den Haag kon hem bijhouden. Uiteindelijk kwam het op de laatste trick van Maatman neer. Zijn frontside nose grind op de big hubba was perfect uitgevoerd, maar net niet voldoende voor de eerste plek, waardoor Macaré zijn titel bij de mannen kon prolongeren. Bart Buikman (20) uit Edam wist zich met zijn laatste trick nog net in de top 3 te skaten en ging met brons naar huis.

 

UITSLAG FINALE

 

Vrouwen

 1. Roos Zwetsloot                      186.34
 2. Candy Jacobs                        184.00
 3. Keet Oldenbeuving                142.33
 4. Fleur Vos                                91.33
 5. Iris Besseling                          64.00
 6. Sanne van Linder                   56.67
 7. Julia Ceelen                           42.66
 8. Amber Boschma                    30.33

 

Heren

 1. Douwe Macare                       257.66
 2. Rob Maatman                        252.66
 3. Bart Buikman                         236.00
 4. Remco Erkeland                    199.34
 5. Bert Wilmink                           181.66
 6. Jip Koorevaar                         174.33
 7. Woody Hoogendijk                 152.67
 8. Diego Broest                          143.67