Selecteer een pagina

Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving pakken derde en zesde plaats op Dew Tour 2021

Home » Nieuws » Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving pakken derde en zesde plaats op Dew Tour 2021

Des Moines Iowa USA, 23 mei 2021. Tijdens een ongekend spannende finale, wist huidig Nederlands Kampioen Roos Zwetsloot (20) uit Zeist een podiumplaats te veroveren op de wereldberoemde Dew Tour skateboardwedstrijd in de Verenigde Staten. Net als Candy Jacobs (30) uit Tegelen twee jaar geleden, eindigde Zwetsloot op een derde plaats bij de vrouwen op het onderdeel Street Skateboarding. Keet Oldenbeuving (16) uit Utrecht eindigde op een mooie zesde plaats. Doordat er belangrijke kwalificatiepunten te verdienen waren op dit toernooi, hebben Zwetsloot en Oldenbeuving hun deelname aan de Olympische Spelen zo goed als zeker veiliggesteld. Jacobs is met haar huidige vijfde plek op de world ranking ook zo goed als zeker van deelname aan de Spelen. Na het WK volgende week in Rome zal de officiële bevestiging volgen.

 

Drie Nederlandse Skateboarders op de Olympische Spelen

Skateboarden debuteert dit jaar als sport tijdens de Olympische spelen van Tokyo. Er zijn twee onderdelen: Park en Street. Het onderdeel Park bestaat uit een soort enorme betonnen zwembad waarin skateboarders hoge sprongen maken. Het onderdeel Street bestaat uit een parcours met nagemaakte objecten uit de straat: trapjes, bankjes, muurtjes en trapleuningen. Bij dit onderdeel wordt er heel technisch geskateboard. Jacobs, Zwetsloot en Oldenbeuving zullen zo goed als zeker in Tokio Nederland op het onderdeel Street Skateboarden bij de vrouwen vertegenwoordigen. Zij behoren tot de mondiale top 20 en staan respectievelijk op de 5e, 8e en 15e plaats van de wereldranglijst. Zwetsloot: “We hebben altijd gezegd: Als we naar de Olympische Spelen gaan, dan gaan we het liefst met zijn drieën. En nu gaat dat zeer waarschijnlijk ook echt gebeuren!” Oldenbeuving: “Het is gewoon erg vet dat we dit avontuur met zijn drieën mogen beleven.”  Bondscoach Sjoerd Vlemmings: “We zijn er erg trots op dat wij als Nederland net als de Verenigde Staten, Brazilië en Japan met drie skaters bij de vrouwen vol vertegenwoordigd zullen zijn op Olympische Spelen.”

 

DEW TOUR 2021

Dew Tour is een wereldberoemde jaarlijkse skateboardwedstrijd, die normaliter altijd in Long Beach, California plaatsvindt. Dit jaar vond het toernooi van 20 tot 23 mei plaats in Des Moines, Iowa. Het was het eerste internationale toernooi sinds de COVID-19 uitbraak en daarmee een belangrijk meetmoment voor de internationale skateboardtop op weg naar de olympische spelen. Jacobs ontbrak bij het Nederlandse team. Zij is nog aan het revalideren van een knieoperatie en richt haar pijlen op het WK dat van 30 mei tot 6 juni plaatsvindt in Rome. De Dew Tour Street vrouwenfinale was spannend tot aan de laatste trick. Met een frontside nose grind op de grote hubba wist Zwetsloot bij haar laatste poging nog net de Braziliaanse Leticia Bufoni (28) van de derde plaats te stoten. Hiermee voorkwam ze een volledig Braziliaans feestje en deelde ze het podium met huidig wereldkampioen Pamela Rosa (BRA) en het jonge talent Rayssa Leal (BRA) die respectievelijk als eerste en tweede eindigden.

 

UITSLAG VROUWEN STREET FINALE DEW TOUR 2021

 

Vrouwen Street                                       

1. Pamela Rosa (BRA), 18.58

2. Rayssa Leal (BRA), 17.30

3. Roos Zwetsloot (NLD), 12.96

4. Leticia Bufoni (BRA), 11.86

5. Poe Pinson (USA), 9.22

6. Keet Oldenbeuving (NLD), 7.87

7. Julia Brueckler (AUT), 7.80

8. Lorre Bruggeman (BEL), 4.88

 

Photo: J. Hernández