Selecteer een pagina

Candy Jacobs mist Spelen door positieve test in Tokio

Home » Nieuws » Candy Jacobs mist Spelen door positieve test in Tokio

Candy Jacobs is in Tokio positief getest op COVID-19. De 31-jarige Limburgse kan daardoor niet meedoen aan de Olympische Spelen. Het is de eerste positieve test voor de Nederlandse ploeg in Japan.

 

“Ik ben er kapot van”, vertelt Candy woensdag in een eerste reactie. “We waren klaar voor de Spelen, ik voel me fit en nu houdt het op. Ik heb tijd nodig om dit te verwerken. Ik wens mijn team alle kracht en succes nog in Tokio.”

 

Candy moet volgens de coronaregels van de Spelen tien dagen in quarantaine na haar positieve test. Ze zou maandag in actie komen op het onderdeel street. Skateboarden staat in Tokio voor het eerst op het olympische programma.

 

Keet Oldenbeuving en Roos Zwetsloot mogen maandag wel gewoon meedoen. Volgens sportkoepel NOC*NSF hebben zij zich aan alle regels gehouden en de protocollen goed gevolgd. Keet draagt vrijdag samen met Churandy Martina de Nederlandse vlag bij de openingsceremonie in het Olympisch Stadion van Tokio.

 

“Het is voor Candy natuurlijk een enorme deceptie,” aldus chef de mission Pieter van den Hoogenband. “Zij en wij doen er alles aan om de regels te respecteren en te handhaven en we proberen ieder risico uit te sluiten. De rest van de ploeg kan gelukkig wel door met de Spelen. We gaan haar natuurlijk helpen in haar quarantaine.”

 

Analyse van een speekseltest, die de sporters dagelijks moeten inleveren, leverde twee keer een positieve uitslag op voor Candy. De daarna afgenomen PCR-test bleek vervolgens ook positief.

 

“Candy heeft geen klachten, maar drie tests waren positief”, zegt een woordvoerder van sportkoepel NOC*NSF. “Dat betekent dat ze tien dagen in quarantaine moet, ook als ze morgen weer negatief zou testen.”

 

Candy is de eerste Nederlandse olympiër met een positieve test in Tokio. Polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar testte voor vertrek naar Japan positief op het coronavirus en mist daardoor mogelijk de Spelen.

 

Candy heeft met haar team de afgelopen jaren heel hard gewerkt om haar Olympische droom te realiseren. Aan haar inzet, professionaliteit en altijd positieve houding heeft het zeker niet gelegen en ze hield zich altijd goed aan alle COVID- regels en protocollen. De SFN leeft dan ook heel erg met Candy, haar team en haar familie mee. We wensen haar enorm veel sterkte met de verwerking van deze zeer ongelukkige tegenslag.