Selecteer een pagina

Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving respectievelijk vijfde en 12de op de Olympische Spelen

Home » Nieuws » Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving respectievelijk vijfde en 12de op de Olympische Spelen

Roos Zwetsloot heeft maandag net naast een medaille gegrepen bij het skateboarden op de Olympische Spelen. In de finale van het onderdeel street stond ze enige tijd aan de leiding, maar ze eindigde als vijfde.

Na de twee runs stond Zwetsloot met een score van 7,14 aan de leiding. Met 4,12 voor haar eerste trick begon ze nog goed, maar de Zeistse zag haar vier volgende sprongen allemaal mislukken.

Daardoor bleef Zwetsloot steken op een score van 11,26. Het goud ging naar de dertienjarige Japanse Momiji Nishiya (15,26). In de geschiedenis van de Olympische Spelen werd pas driemaal eerder een gouden medaille door een dertienjarige gewonnen.

Nishiya’s leeftijdsgenote Rayssa Leal uit Brazilië pakte het zilver met 14.64. Funa Nakayama (14,49) bezorgde Japan ook het brons.

Skateboarden maakt in Tokio voor het eerst deel uit van het olympisch programma. De twintigjarige Zwetsloot had zich maandag als vierde geplaatst voor de finale, waarin de beste acht skateboardsters mochten uitkomen.

De zestienjarige Keet Oldenheuving, die bij de openingsceremonie nog de Nederlandse vlag droeg, werd twaalfde. Candy Jacobs, de derde Nederlandse skateboardster in Tokio, kon na een positieve coronatest niet in actie komen.

Bron Nu.nl