Selecteer een pagina

NK Street Skateboarden 2021 dit jaar in Enschede

Home » Nieuws » NK Street Skateboarden 2021 dit jaar in Enschede

Nederlandse skateboard top komt op 18 & 19 december naar Skatepark De Fabriek in Enschede

Den Haag, 02 December 2021. Op 18 en 19 december vindt het NK Street Skateboarden 2021 plaats in Enschede. De beste skaters van Nederland komen naar Skatepark De Fabriek om te strijden voor de Nederlandse titel en een dikke prijzenpot van ruim € 10.000,-. In verband met de huidige COVID-19 maatregelen vindt deze editie van het NK plaats zonder publiek. De kwalificatie en de finale op zondag 19 december wordt daarom voor de liefhebbers live op internet uitgezonden. Kijk voor alle informatie op www.nkskateboarden.nl.

Olympiërs ook in actie
Skateboarden debuteerde dit jaar als sport tijdens de Olympische spelen van Tokyo. Bij de vrouwen eindigden huidig Nederlandse kampioen Roos Zwetsloot (21) en Keet Oldenbeuving (17) respectievelijk op de vijfde en twaalfde plaats. Candy Jacobs (31) die zich tevens voor de Spelen kwalificeerde, werd bij aankomst in Japan positief op COVID-19 getest en daardoor van deelname uitgesloten. Deze Olympiërs zijn alle drie van de partij in Enschede. Het NK Street Skateboarden 2021 wordt volgens het officiële Olympische wedstrijdformat gereden. Inschrijven kan via www.nkskateboarden.nl.

Skatepark de Fabriek
Skatepark De Fabriek in Enschede is een 800m2 groot, houten skatepark met een bowl en geïntegreerde bar. “Het park wordt gerund door vrijwilligers, die al sinds 2003 betrokken zijn bij de organisatie en uitvoering van verschillende Nederlandse Kampioenschappen door heel Nederland. Skateboard Federatie Nederland (SFN) is trots dat het NK van 2021 in De Fabriek in Enschede mag plaatsvinden.”, aldus Hans van Dorssen, Hoofdcoach SFN. Voorzitter van De Fabriek Mike Kerkum is erg blij met deze keuze: “Ons park bestaat sinds 2013 en wij hebben al veel vette wedstrijden mogen organiseren. Dat wij in dit bijzondere jaar de gastheer mogen zijn van het NK is voor ons de kers op de taart.”

ORGANISATIE 

Het NK Skateboarden Street 2021 wordt georganiseerd door Skateboard Federatie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door SkateOn Skateparks, Titus, Skatepark DeFabriek en Gemeente Enschede.