Selecteer een pagina

Vijftienjarige Daniel Moragues uit Groningen nieuwe Nederlands Kampioen Skateboarden. Roos Zwetsloot (21) uit Zeist prolongeert titel bij de vrouwen.

Home » Nieuws » Vijftienjarige Daniel Moragues uit Groningen nieuwe Nederlands Kampioen Skateboarden. Roos Zwetsloot (21) uit Zeist prolongeert titel bij de vrouwen.

Enschede, 19 december 2021. De beste skaters van Nederland kwamen op 18 en 19 december naar Skatepark De Fabriek in Enschede, om te strijden voor de Nederlandse titel Street Skateboarden 2021. In verband met de recente Covid-19 maatregelen werd de wedstrijd zonder publiek gereden en onder een strikt COVID protcol. De kwalificaties finales op zondag werden daarom via een livestream online uitgezonden. Zo konden liefhebbers het NK toch nog live volgen.

 

Opvallend veel jong talent

Deze editie werd vooral gedomineerd door de jonge skateboardtalenten van Nederland, die in grote getalen naar Enschede waren afgereisd om zich te bewijzen. Oud-kampioenen Rob Maatman (31), Woody Hoogendijk (29), Robbin de Wit (30) en Douwe Macaré (29) deden allemaal mee, maar zagen de vijftienjarige Daniel Moragues uit Groningen met de hoofdprijs vandoor gaan. Ook de elfjarige Tijmen Overbeek uit Utrecht wist zich in de finale te skaten en eindigde op een mooie 6de plaats.

 

Olympiërs pakken podium bij vrouwen

Bij de vrouwen waren er minder verrassingen en pakten de drie olympiërs het volledige podium. Roos Zwetsloot (21) uit Zeist wist haar titel bij de vrouwen te prolongeren. Keet Olbenbeuving (17) uit Utrecht een Candy Jacobs (31) uit Tegelen eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Maar ook bij de vrouwen staat het jonge talent op de deur te bonzen. De vijftienjarige Christina Steens uit Rotterdam had bij haar debuut op het NK bijna de derde plaats weten te veroveren.

 

UITSLAG FINALES

 

Vrouwen

 1. Roos Zwetsloot
 2. Keet Oldenbeuving
 3. Candy Jacobs
 4. Christina Steens
 5. Fleur Vos
 6. Amber Boschma
 7. Juul Plaggenborg
 8. Sterre Meijer

 

Heren

 1. Daniel Moragues
 2. Douwe Macaré
 3. Robbin de Wit
 4. Remco Erkeland
 5. Bert Wilmink
 6. Tijmen Overbeek
 7. Jimmy Damen
 8. Jason Lijnzaat

 

Kijk hier voor de volledige uitslag inclusief score van jury.