Selecteer een pagina

Keet Oldenbeuving (18) en Remco Erkeland (21) Nederlands kampioen Street Skateboarden 2022

Home » Nieuws » Keet Oldenbeuving (18) en Remco Erkeland (21) Nederlands kampioen Street Skateboarden 2022

Brabantse local Remco Erkeland nieuwe kampioen bij de mannen. Keet Oldenbeuving pakt haar tweede NK titel bij de vrouwen.

Den Bosch, 20 November 2022. Ruim 60 skaters uit alle hoeken van Nederland kwamen op 20 november naar World Skate Center in Den Bosch, om te strijden voor de Nederlandse titel Street Skateboarden 2022. Voor het eerst na de coronacrisis was er weer publiek bij en de tribunes zaten vol met enthousiaste skateboardliefhebbers uit het hele land. De kwalificaties en de finales werden tevens door een groot aantal mensen via een livestream gevolgd.

Olympiërs bezetten podium bij vrouwen
Net als in voorgaande jaren ging de strijd om de podiumplaatsen bij de vrouwen tussen de drie olympiërs, Roos Zwetsloot (22), Keet Olbenbeuving (18) en Candy Jacobs (32). Het was spannend tot aan de laatste trick. Met een minimaal verschil wist Keet regerend kampioen Roos te onttronen. Candy eindigde vlak achter Roos en pakte de derde plaats. Christina Steens (16) uit Rotterdam die als vierde eindigde, werd uitgeroepen tot Red Bull Rookie of the year 2022.

Brabantse local Remco Erkeland (21) wint bij de mannen
Ook bij de mannen was het tot aan de laatste trick een spannende strijd. De Brabantse held Remco Erkeland uit Goirle wist met zijn allerlaatste trick meervoudig Nederlands kampioen Douwe Macaré van de eerste plaats te stoten. De 12-jarige Tijmen Overbeek werd de grote verrassing van het NK en eindige op dikverdiende derde plaats.

Opvallend veel jong talent 
Ook deze editie was er opvallend veel jong talent op het NK. Zo wisten de twaalfjarige Tijmen Overbeek, de vijftienjarige Diego Broest en de negenjarige Liv uit Amsterdam zich voor de finale te plaatsen. De piepjonge Liv eindige als achtste bij de vrouwen en sleepte de aanmoedigingsprijs de “young shredder award” binnen.

ORGANISATIE 
Het NK Street Skateboarden 2022 werd georganiseerd door Skateboard Federatie Nederland in samenwerking met World Skate Center en wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant Sport, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Skatestore, SkateOn Skateparks, Spookrider, Nine Yards Skatepark Co., Red Bull en Thunder&Bold.

UITSLAG FINALES

 Vrouwen

 1. Keet Oldenbeuving, 19,83 pt.
 2. Roos Zwetsloot, 19,54 pt.
 3. Candy Jacobs, 18,03 pt.
 4. Christina Steens, 13,11 pt.
 5. Amber Boschma, 10,17 pt.
 6. Julia Plaggenborg, 10,09 pt.
 7. Laura van der Velden, 9,01 pt.
 8. Liv Nelemans, 7,10 pt.

Heren

 1. Remco Erkeland, 20,67 pt.
 2. Douwe Macaré, 20,23 pt.
 3. Tijmen Overbeek, 19,53 pt.
 4. Diego Broest, 19,33 pt.
 5. Daniel Moragues, 18,97 pt.
 6. Shureeman Aniceta, 16,10 pt.
 7. Nassim Guammaz, 13,67 pt.
 8. Charlie Verboven, 12,97 pt.

 

VOLLEDIGE UITSLAG NK STREET SKATEBOARDEN 2022