Selecteer een pagina

Nederlandse Skateboarders bereiden zich voor op WK in Sharjah

Home » Nieuws » Nederlandse Skateboarders bereiden zich voor op WK in Sharjah

Belangrijke Olympische kwalificatiepunten te verdienen tijdens WK Skateboarden in de Verenigde Arabische Emiraten

 

Den Haag, 23 januari Zeven Nederlandse skateboarders reizen deze week af naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voor de WST World Championships Sharjah 2022. In Sharjah verzamelt de skateboard wereldtop zich voor de eerste krachtmeting van het jaar, waar belangrijke olympische kwalificatiepunten te verdienen zijn.

Via Sharjah en Rome naar Parijs 2024

World Skate heeft voor 2023 twee events aangekondigd die beiden meetellen voor de kwalificatie Parijs 2024. Het eerste event is de WST World Championships Sharjah 2022, waar van 29 januari tot en met 5 februari het WK Street en van 5 februari tot en met 12 februari het WK Park plaatsvinden. Ook op de Rome Street Skateboarding contest, die van 18 tot en met 25 juni in Italië plaatsvindt, zijn voor het onderdeel Street kwalificatiepunten voor de spelen te verdienen.

Olympiërs en nieuw talent bereiden zich voor
De olympiërs bij de vrouwen Street, Keet Oldenbeuving (18), Roos Zwetsloot (22),  en Candy Jacobs (32) zijn volop in voorbereiding. “De Spelen leven enorm binnen het team. Iedereen heeft er zin in. We gaan er weer vol voor om Nederland vertegenwoordigd te krijgen in Parijs.”, aldus bondscoach Hans van Dorssen. Daarnaast gaat er ook een lichting nieuwe Nederlandse skateboardtalenten mee, om ervaring op te doen op het hoogste niveau. Zo zal de 16-jarige Christina Steens uit Rotterdam haar debuut maken op het hoogste podium voor het onderdeel Street. Huidig Nederlands kampioen Remco Erkeland (20) uit Goirle en voormalig Nederlands kampioen Daniel Moragues (16) uit Groningen, gaan Nederland vertegenwoordigen op het onderdeel Street bij de mannen. De 15-jarige Otto Hoffmann uit Santa Barbara (USA) maakt namens Nederland zijn debuut op het onderdeel Park bij de mannen.