Selecteer een pagina

Roos Zwetsloot pakt 3de plek op SLS Stop 1 Chicago

Home » Nieuws » Roos Zwetsloot pakt 3de plek op SLS Stop 1 Chicago

Tijdens een spannende finale wist Roos een podiumplaats te bemachtigen naast Rayssa Leal (1e) en Nishiya Momiji (2e)

In de vrouwenfinale van de in SLS (Street League Skateboarding) in Chicago was de concurrentie hevig toen de 6 skaters (Rayssa Leal, Nishiya Momiji, Funa Nakayama, Yumeka Oda en Roos Zwetsloot) het parcours op gingen voor twee keer 45 seconden. runs en vijf enkele trucs. De top vier scores (max 1 run) telden mee voor de eindscore van elke skater.

In de aanloopcommentator noemde Alex White,  Chloe als een potentiële uitblinker in het evenement en ze maakte zeker al vroeg indruk met haar eerste run, waardoor ze aan de leiding kwam met een score van 8,6. Een vol punt meer dan de nummer twee Rayssa Leal. Vooral Chloe’s 50-50 kickflip out met een enorme drop zorgde ervoor dat iedereen uit zijn dak ging! Chloe switchte haar tweede run om met een switchflip, een dikke ollie over een enorme gap en nog een solide 50-50 kick flip out.

Nishiya Momiji droeg bij aan de opwinding met een fronttail 270, Roos Zwetsloot (NL) maakte indruk met lip-slides en een backtail, en iedereen hield zijn adem in terwijl Rayssa in haar tweede run op een kick flip frontboard viel. Rayssa’s runscore van 7,6 zorgde ervoor dat ze Chloe als haar belangrijkste concurrent in de gaten hield.

Women Final Result

1. Rayssa Leal (BRA) 31.4
2. Nishiya Momiji (JPN) 28.3
3. Roos Zwetsloot (NED) 25.8
4. Nakayama Funa (JPN) 20.3
5. Oda Yumeka (JPN) 16.2
6. Chloe Covell (AUS) 8.6