Selecteer een pagina

Keet Oldenbeuving vijfde op X Games Chima (Japan)

Home » Nieuws » Keet Oldenbeuving vijfde op X Games Chima (Japan)

Na een spannende finale wist Keet net geen podium plaats te bemachtigen. Ze eindigde op een mooie vijfde plek. 

De Braziliaanse superster Rayssa Leal wist met succes haar X Games Chiba 2022 gouden medaille te verdedigen. Haar eerste runscore was net iets beter dan die van de Olympische zilveren medaillewinnaar Momiji Nishiya, afkomstig uit Osaka, Japan. Zowel Leal als Nishiya wisten beiden backside lip slides van de 14 steps rail te landen, de grootste leuning op de baan. Beiden, slechts 15 jaar oud, wisten acht van de laatste negen grote straatwedstrijden voor vrouwen over de hele wereld te winnen. X Games-rookie Rizu Akama uit Aomori City, Japan verdiende een bronzen medaille met technische trucs die indruk maakten op de juryleden, waaronder een Barley grind die bijna nooit te zien is in de vrouwencompetitie.

Women’s street skateboarding – Saturday 13 May, X Games Chiba 2023

  1. Rayssa Leal (BRA) – 88.33
  2. Nishiya Momiji (JPN) – 86.66
  3. Akama Rizu (JPN) – 83.66
  4. Chloe Covell (AUS) – 78.33
  5. Keet Oldenbeuvving (NED) – 67.00
  6. Nakayama Funa (JPN) – 64.66
  7. Oda Yumeka (JPN) – 63.33
  8. Maeda Hina (JPN) – 62.66