Selecteer een pagina

Nederlandse skateboard top bereidt zich voor op krachtmeting in Italië

Home » Nieuws » Nederlandse skateboard top bereidt zich voor op krachtmeting in Italië

Den Haag, 12 juni 2023  De skateboard wereldtop verzamelt zich van 18 tot en met 25 juni in Rome voor een volgende krachtmeting, waar belangrijke olympische kwalificatiepunten te verdienen zijn op de weg naar Parijs 2024. Acht Nederlandse skateboarders reizen naar Italië af voor de World Street Skateboarding Rome 2023 wedstrijd.

Olympiërs en nieuw talent bereiden zich voor
De olympiërs bij de vrouwen Street, Roos Zwetsloot (22), Keet Oldenbeuving (18) en Candy Jacobs (32) zijn volop in voorbereiding. “Het team kijkt erg uit naar deze volgende krachtmeting op weg naar Parijs 2024. De gehele internationale top komt strijden op een pracht locatie vlak naast het Colosseum. We gaan er weer vol voor om Nederland vertegenwoordigd te krijgen op de spelen.”, aldus bondscoach Hans van Dorssen. Daarnaast gaat er ook een lichting Nederlandse skateboardtalenten mee, om ervaring op te doen op het hoogste niveau bij de mannen. Nederlands kampioen Remco Erkeland (20) uit Goirle en voormalig Nederlands kampioen Daniel Moragues (16) uit Groningen, reizen ook af naar Rome. Daarnaast zijn de talenten Tijmen Overbeek (13) uit Utrecht, Diego Broest (16) uit Amsterdam en Bert Wilmink (18) uit Hengelo, er tevens bij om Nederland bij de mannen te vertegenwoordigen.

Nog zeven tussenstops tot Parijs 2024

De wedstrijd in Rome is de derde van zes World Skate Tour wedstrijden, die meetellen voor de eerste kwalificatie fase voor de spelen 2024 voor het onderdeel Street. Na Rome volgen er nog 3 eerste fase wedstrijden: Lausanne Street 2023 (09 – 16 september), WK Street Skateboarden 2023 Japan (10 – 17 december) en Sharjah Street 2024 (14 t/m 21 januari). Hierna is de eerste kwalificatiefase afgerond en gaan de 44 beste skaters geslacht – op basis van hun vier beste scores – verder naar de tweede en laatste fase van de kwalificatie. Hierbij geldt dat er per land maximaal 6 skateboarders per discipline en geslacht door mogen gaan naar de tweede fase. Deze tweede fase bestaat dan nog uit drie events in 2024, die uiteindelijk bepalen welke 22 skaters mogen deelnemen aan de spelen. Voor Parijs 2024 geldt dat er uiteindelijk per land maximaal 3 skateboarders per discipline en geslacht mee mogen doen.

Tussenstand Nederlanders op World Ranking

Vrouwen Street:         Roos Zwetsloot (12de), Keet Oldenbeuving (21ste), Candy Jacobs (26ste), Christina Steens (65ste)

Mannen Street:          Daniel Moragues (58ste), Remco Erkeland (61ste), Bert Wilmink (123de)

Vrouwen Park:           Geen Nederlandse deelnemers

Mannen Park:             Otto Hoffman (86ste)