Selecteer een pagina

Nederlandse skateboard top op weg naar Zwitserland

Home » Nieuws » Nederlandse skateboard top op weg naar Zwitserland

Den Haag, 04 September 2023 De skateboard wereldtop verzamelt zich van 9 tot en met 16 september in Lausanne voor de volgende internationale krachtmeting. Er zijn belangrijke olympische kwalificatiepunten te verdienen op de weg naar Parijs 2024. Vijf Nederlandse skateboarders reizen 8 september naar Zwitserland af voor de WST Lausanne Street 2023 wedstrijd.

Olympiërs en nieuw talent bereiden zich voor
De olympiërs bij de vrouwen Street, Roos Zwetsloot (23), Keet Oldenbeuving (19) en Candy Jacobs (33) zijn volop in voorbereiding. Daarnaast gaat er ook een lichting Nederlandse skateboardtalenten mee, om ervaring op te doen op het hoogste niveau bij de mannen. Diego Broest (16) uit Amsterdam en Bert Wilmink (19) uit Hengelo, zijn er bij om Nederland bij de mannen te vertegenwoordigen.

Nog zes tussenstops onderweg naar Parijs 2024
De wedstrijd in Lausanne is de vierde van zes World Skate Tour wedstrijden, die meetellen voor de eerste kwalificatie fase voor de spelen 2024 voor het onderdeel Street. Na Lausanne volgen er nog twee eerste fase wedstrijden: WK Street Skateboarden 2023 Japan (10 – 17 december) en Sharjah Street 2024 (14 t/m 21 januari). Hierna is de eerste kwalificatiefase afgerond en gaan de 44 beste mannen en vrouwen – op basis van hun vier beste scores – verder naar de tweede en laatste fase van de kwalificatie. De tweede fase bestaat dan nog uit drie events in 2024, die uiteindelijk bepalen welke 22 skaters mogen deelnemen aan de spelen. Voor Parijs 2024 geldt dat er uiteindelijk per land maximaal 3 skateboarders per discipline en geslacht mee mogen doen.

Tussenstand Nederlanders op World Ranking
Vrouwen Street:         Roos Zwetsloot (14de), Candy Jacobs (19de), Keet Oldenbeuving (21ste), Christina Steens (72ste)
Mannen Street:          Remco Erkeland (62ste), Daniel Moragues (58ste), Bert Wilmink (77ste)
Vrouwen Park:           Geen Nederlandse deelnemers
Mannen Park:            Otto Hoffman (86ste)