Selecteer een pagina

NK Street Skateboarden Junioren op 16 december in Skateland Rotterdam

Home » Nieuws » NK Street Skateboarden Junioren op 16 december in Skateland Rotterdam

Op zaterdag 16 december organiseert Stichting Skateboarden Junioren i.s.m. Skateboard Federatie Nederland (SFN) en Stichting Skateland Rotterdam het Nederlands Kampioenschap Skateboarden voor Junioren 2023. Op deze dag strijden de Rookies (0-12 jaar), meisjes en jongens (13-17 jaar) voor de titel Nederlands Kampioen Junioren. Iedereen mag meedoen en de ervaring leert dat de laagdrempeligheid van dit event zorgt voor veel inschrijvingen van zowel beginnende, als gevorderde jonge skaters. Ondanks dat er geen officiële topsport ranking met dit breedtesport event gepaard is gaat de organisatie ervanuit dat de top van de Nederlandse jeugd ook deelneemt om zich in de kijker te rollen bij de bondscoach, gerenommeerde juryleden en potentiële sponsors.

Doorbraak 

Mede doordat het skateboarden nu op het programma staat van de Olympische Spelen is beoefening van deze urban sport uitgegroeid tot een populaire bezigheid en lifestyle onder de jeugd. De stijgende populariteit is te zien in het dagelijkse straatbeeld en in het alsmaar groeiend aantal indoor en outdoor skateparken. Skateboarders zijn ook steeds vaker te zien in reclamecampagnes en commercials.

Hoog niveau 

Ook bij het NK skateboarden voor junioren is een doorbraak waar te nemen. Binnen de huidige deelnemersgroep zitten talenten die serieus kans maken om naar de Olympische Spelen te gaan. Zo maakt o.a. Keet Oldenbeuving, die meerderere malen dit event heeft gewonnen, volgende zomer in Parijs kans op een gouden plak. Het niveau is gestegen mede doordat veel junioren les krijgen op een skateschool of in een van de vele skateparken van Nederland. De organisatoren verwachten dan ook een hoog niveau van de jonge sporters en daarmee een spectaculair event.

De wedstrijd 

De wedstrijd bestaat uit meerdere runs waarin de deelnemers een minuut de tijd krijgen om hun beste tricks te laten zien. Het is dezelfde set-up zoals deze op de Olympische Spelen gehanteerd wordt. De jury bepaald wie er doorstroomt naar de finale en uiteindelijk met de titel en prijzen gesponsord door alle partners naar huis gaat.

Workshops 

De organisatie van het event pakt deze kans ook aan om de allerjongste en/of totaal onervaren toekomstige skaters voor zich te winnen en organiseert gratis workshops skateboarden voor iedereen die aanwezig is die dag. Een team van professionele skateboard instructeurs spreekt die dag alle broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes aan om hen de basics van het skateboarden mee te geven. De ouders worden voorzien van promotiemateriaal en krijgen ter plaatse de mogelijkheid hun kinderen in te schrijven voor de proeflessen van januari 2024.

Meer informatie & inschrijving 

http://www.nkskateboardenjunioren.nl/