Selecteer een pagina

Nederlandse skateboard top op weg naar VAE

Home » Nieuws » Nederlandse skateboard top op weg naar VAE

Den Haag, 26 februari 2024 De skateboardwereldtop verzamelt zich in Dubai voor de laatste internationale krachtmeting uit de eerste olympische kwalificatiefase. Hierna is de eerste kwalificatiefase afgerond en gaan de 44 beste mannen en vrouwen per onderdeel verder naar de tweede en laatste fase van de kwalificatie. Zes Nederlandse skateboarders reizen naar Dubai af om zich van een plek in de top 44 te verzekeren.

Via Dubai, Shanghai en Boedapest naar Parijs 2024
De wedstrijd in Dubai is de laatste World Skate Tour wedstrijd uit de eerste kwalificatiefase voor de spelen 2024 voor het onderdeel Park en Street. Hierna gaan de 44 beste mannen en vrouwen per onderdeel – op basis van hun vier beste scores – verder naar de tweede en laatste fase van de kwalificatie. De tweede fase bestaat dan nog uit twee olympische qualifier events in Shanghai (14-19 mei) en Boedapest (18-23 juni), die samen met het gemiddelde uit de eerste fase uiteindelijk bepalen welke 22 skaters mogen deelnemen aan de spelen. Voor Parijs 2024 geldt dat er uiteindelijk per land maximaal 3 skateboarders per onderdeel mee mogen doen.

Olympiërs bij de vrouwen grootste kans
Roos Zwetsloot (23) uit Zeist, Keet Oldenbeuving (19) uit Utrecht en Candy Jacobs (33) uit Tegelen staan er op dit moment goed voor. Met respectievelijk een 12de, 16de en 28ste plek op de WST world ranking, zijn de drie Olympiërs zo goed als zeker van een plek in de tweede Olympische kwalificatiefase. “Het doel voor de wedstrijd in Dubai is vooral om hun gemiddelde score van de eerste kwalificatiefase te verbeteren, zodat er een solide basis ligt voor de twee fase.”, aldus bondscoach Hans van Dorssen.

Werk aan de winkel voor de mannen
Voor de Nederlandse mannen vormt de wedstrijd in Dubai de laatste kans om de top 44 te bereiken. Bert Wilmink (19) uit Hengelo en Daniel Moragues (17) uit Groningen zijn de beste Nederlandse mannen op het onderdeel Street en bekleden respectievelijk de 63ste en 82ste plaats op de WST world ranking. De 18-jarige Otto Hoffmann uit Santa Barbara (USA) komt voor Nederland uit op het onderdeel Park en staat momenteel op de 67ste plaats. “De Spelen komen nu heel dichtbij en beginnen enorm te leven binnen het team. Iedereen heeft er zin in. We gaan er vol voor om ook met de mannen de tweede kwalificatiefase te bereiken.”, aldus bondscoach Hans van Dorssen.

WST Dubai Park & Street
WST Dubai Park vindt plaats van 26 februari t/m 3 maart en WST Dubai Street van 03 t/m 10 maart.

OVER SKATEBOARD FEDERATIE NEDERLAND (SFN)

De SFN is de vertegenwoordiging van skateboardend Nederland. De SFN heeft in 2003 haar oorsprong gevonden als stichting. In 2017 is de SFN als vereniging voortgezet en aangesloten bij het NOC*NSF.