Selecteer een pagina

Drie Nederlandse skateboarders op weg naar Shanghai voor belangrijke olympische qualifier

Home » Nieuws » Drie Nederlandse skateboarders op weg naar Shanghai voor belangrijke olympische qualifier

Olympiërs Roos Zwetsloot, Keet Oldenbeuving en Candy Jacobs vertrekken naar China voor belangrijkeolympische kwalificatiewedstrijd

Den Haag, 07 mei 2024 De 44 beste mannelijke en vrouwelijke park- en streetskateboarders, reizen deze week af naar Shanghai (China) voor een belangrijke olympische kwalificatiewedstrijd. Namens Nederland strijden olympiërs Roos Zwetsloot (23), Keet Oldenbeuving 19) en Candy Jacobs (33) mee voor de 22 plekken die recht geven op deelname aan de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Via Shanghai en Boedapest naar Parijs 2024
De wedstrijd in Shanghai (14-19 mei) is de eerste van twee wedstrijden uit de tweede olympische kwalificatiefase. Na Shanghai volgt er nog één olympic qualifier event in Boedapest (18-23 juni). De scores van deze twee events bepalen samen met de gemiddelde score uit de eerste fase, de eindscore voor het olympisch kwalificatietraject. Op basis van deze eindscore gaan de 22 beste skaters per onderdeel door naar de Spelen in Parijs. Daarbij geldt dat er per land maximaal drie skaters per onderdeel en geslacht mee mogen doen.

Olympiërs door naar tweede fase
Roos Zwetsloot (23) uit Zeist, Keet Oldenbeuving (20) uit Utrecht en Candy Jacobs (33) uit Tegelen wisten in de eerste fase hun plek bij de 44 beste skateboardvrouwen veilig te stellen voor het onderdeel Street Skateboarden. Met respectievelijk een 12de, 16de en 25ste plek op de huidige World Skateboarding Tour (WST) ranking, staan de drie olympiërs er op dit moment gunstig voor. “Het doel voor de eerste fase is bereikt. In deze tweede fase gaan we er nu vol voor om Nederland bij de vrouwen met drie skateboarders maximaal vertegenwoordigd te krijgen in Parijs.”, aldus bondscoach Hans van Dorssen.