Selecteer een pagina

Drie Nederlandse skaters door naar volgende kwalificatiefase Parijs ‘24

Home » Nieuws » Drie Nederlandse skaters door naar volgende kwalificatiefase Parijs ‘24
Skateboarders Roos Zwetsloot, Keet Oldenbeuving en Candy Jacobs plaatsen zich voor tweede kwalificatiefase Olympische spelen

Dubai, 11 maart 2024 Afgelopen week verzamelde de skateboardwereldtop zich in Dubai voor de laatste internationale krachtmeting uit de eerste olympische kwalificatiefase voor de spelen in Parijs. De 44 beste mannen en vrouwen volgens de World Skate Tour (WST) ranking, gaan verder naar de tweede en laatste fase van de kwalificatie. Roos Zwetsloot, Keet Oldenbeuving en Candy Jacobs wisten afgelopen weekend een plek bij de beste 44 skaters op het onderdeel Street veilig te stellen.

Via Shanghai en Boedapest naar Parijs 2024
De wedstrijd in Dubai was de laatste WSTwedstrijd uit de eerste kwalificatiefase voor de spelen 2024 voor het onderdeel Park en Street. De 44 beste mannen en vrouwen per onderdeel – op basis van hun vier beste scores – gaan nu verder naar de tweede en laatste fase van de kwalificatie. Deze fase bestaat uit twee olympic qualifier events in Shanghai (14-19 mei) en Boedapest (18-23 juni), die samen met het gemiddelde uit de eerste fase uiteindelijk bepalen welke 22 skaters mogen deelnemen aan de spelen. Voor Parijs 2024 geldt dat er uiteindelijk per land maximaal 3 skateboarders per onderdeel mee mogen doen.

Olympiërs door naar tweede fase
Roos Zwetsloot (23) uit Zeist, Keet Oldenbeuving (19) uit Utrecht en Candy Jacobs (33) wisten in Dubai hun plek bij de 44 beste skateboard vrouwen veilig te stellen op het onderdeel Street. Met respectievelijk een 12de, 16de en 25steplek op de WST world ranking, zijn de drie Olympiërs nu zeker van een plek in de tweede Olympische kwalificatiefase. “Het doel voor de eerste fase is bereikt. In de tweede fase gaan we er nu vol voor om Nederland bij de vrouwen maximaal vertegenwoordigd te krijgen op de spelen.”, aldus bondscoach Hans van Dorssen.