Selecteer een pagina

Cariuma ontwerpt Olympische skateboard tenue voor Nederlands team

Home » Nieuws » Cariuma ontwerpt Olympische skateboard tenue voor Nederlands team

Den Haag 23 juni 2023

Met gepaste trots presenteert Skateboard Federatie Nederland het officiële Olympische tenue waarin het Nederlands skateboard team in Parijs ’24 gaat knallen. Het tenue, dat in samenwerking met het duurzame Braziliaanse sneakermerk Cariuma ontwikkeld is, is het resultaat van een nieuw partnerschap tussen SFN en Cariuma voor het olympisch traject richting Parijs ’24.

De Braziliaanse street wear ontwerper Pedro Andrade heeft het tenue ontworpen. Zijn eigen jeugd in de Braziliaanse straat- en skatecultuur en zijn liefde voor voetbalshirts uit de jaren 90 en 2000, vormde de inspiratie voor het ontwerp van de tenues. Het duurzame karakter van Cariuma is ook terug te vinden in het tenue. Zo bestaat het basismateriaal van de shirts uit gerecycled polyester gemaakt van oude waterflesjes. Het tenue wordt in Europa geproduceerd in fabrieken die gecertificeerd zijn in efficiënt energieverbruik.Het tenue, dat in samenwerking met het duurzame Braziliaanse sneakermerk Cariuma ontwikkeld, is het resultaat van een nieuw partnerschap tussen Skateboard Federatie Nederland (SFN) en Cariuma voor het olympisch traject richting Parijs ’24.

Samenwerking Cariuma
Cariuma is een Braziliaans sneakermerk, dat op een sociaal verantwoorde en duurzame manier hippe sneakers produceert. De twee medeoprichters Fernando Porto and David Python zijn liefhebbers van boardsporten en hebben binnen Cariuma een speciale skateboardsneakerlijn ontwikkeld, waarmee verschillende wereldberoemde pro skateboarders skaten.  “De SFN is erg trots op onze samenwerking met een duurzaam en bewust merk als Cariuma. Het heeft geresulteerd in deze mooie tenues waarin ons team op de Spelen kan gaan knallen.”, aldus interim-voorzitter SFN Peter Herlaar.