Selecteer een pagina

SFN Niveau 2

Home » Opleidingen » SFN Niveau 2

Word de leukste skate trainer niveau 2 die je kan zijn!

Graaf eens in je herinneringen en zoek naar de trainers die jou tijdens het leven het best zijn bijgebleven. Ik durf te wedden dat jouw leukste trainers, ook de trainers zijn waar je het meest van geleerd hebt. Deze generieke sportopleiding voor trainers en coaches is bedoeld om ervoor te zorgen dat jouw trainingen altijd op een positieve manier jouw skaters zullen bijblijven.

Dat jij een kei bent in de skatesport bent, wil nog niet zeggen dat je ook de allerbeste trainer bent. Naast sporttechnische kennis is het minstens zo belangrijk dat je over de juiste vaardigheden beschikt om jouw kennis en techniek over te brengen aan jouw skaters. De basis van deze vaardigheden ligt op de gebieden van didactiek, methodiek, pedagogiek, sociale veiligheid en Breed Motorische Ontwikkeling (BMO) dat zijn de speerpunten van SFN. Daarnaast zijn deze basiselementen jouw ingrediënten voor het geven van de leukste en leerzaamste trainingen voor jouw skaters.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Wil jij de juiste vibe overbrengen en jouw skaters op de juiste manier de skills leren, dan is deze basisopleiding voor trainer jou op het lijf geschreven. Daarnaast vragen wij dat je al enige ervaring hebt met training geven en dat je minimaal 16 jaar bent.

SFN verzorgt het generieke gedeelte van de opleiding en de verantwoording voor het sporttechnische gedeelte ligt bij jouw club/park/vereniging/school.

Opleiding met skate benefits

De opleiding kent vijf fysieke contactmomenten, inclusief het examen en er zitten nog meer benefits bij.

  • Twee fysieke bijeenkomsten waarin de theorie van de opleiding aan de hand van een reader behandeld wordt.
  • Tijdens drie fysieke bijeenkomsten van 2 ½ uur per keer, wordt het sportspecifieke gedeelte behandeld met behulp van werkkaarten. Deze bijeenkomsten vinden plaats bij eigen organisatie/ park/ school/ vereniging.
  • Je krijgt toegang tot Flowsparks, de digitale leeromgeving.
  • Theorie toets
  • Praktijkexamen
  • Jaar lidmaatschap SFN

Elke organisatie/park/school/vereniging kan zich voor deze opleiding Inschrijven wanneer er op jouw locatie ten minste 5 deelnemers zijn.
Wanneer er minder aanmeldingen zijn, dan proberen wij zoveel mogelijk koppelingen te maken en een locatie te kiezen waarbij voor iedereen de reisafstand binnen de perken blijft.

Het financiële plaatje

Kosten € 225,00 per cursist

Vergoeding voor de organisatie/ park/ school/ vereniging voor de begeleiding bedraagt € 100,00.

Wil je ook mee examens afnemen? Dan staat daar per dagdeel een vergoeding tegenover.

Ben nieuwsgierig naar de mogelijkheden, wil je meer weten, of wil je gewoon meer informatie, dan kan je contact opnemen met Jet.geerdink@kpnmail.nl

Datums

  • SFN-niveau 2 in Zwolle/Apeldoorn: 21 mei, 25 juni en 25 juli
  • SFN-niveau 2 in Oost-Nederland: 17 mei, 21 juni en 5 juli