Selecteer een pagina

SFN Niveau 2

Home » Opleidingen » SFN Niveau 2

Word de leukste skate trainer niveau 2 die je kan zijn!

Graaf eens in je herinneringen en zoek naar de trainers die jou tijdens het leven het best zijn bijgebleven. Ik durf te wedden dat jouw leukste trainers, ook de trainers zijn waar je het meest van geleerd hebt. Deze generieke sportopleiding voor trainers en coaches is bedoeld om ervoor te zorgen dat jouw trainingen altijd op een positieve manier jouw skaters zullen bijblijven. Dat jij een kei bent in de skatesport, wil nog niet zeggen dat je ook de allerbeste trainer bent. Naast sporttechnische kennis is het minstens zo belangrijk dat je over de juiste vaardigheden beschikt om jouw kennis en techniek over te brengen aan jouw skaters. De basis van deze vaardigheden ligt op de gebieden van didactiek, methodiek, pedagogiek, sociale veiligheid en Breed Motorische Ontwikkeling (BMO), dit zijn tevens de speerpunten van SFN. Daarnaast zijn deze basiselementen de ingrediënten voor het geven van de leukste en leerzaamste trainingen aan jouw skaters.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Wil jij de juiste vibe overbrengen en jouw skaters op de juiste manier de skills leren, dan is deze opleiding voor Trainer & Coach niveau 2 jou op het lijf geschreven. Als voorwaarden voor deelname is het belangrijk dat je al enige ervaring hebt opgedaan met training geven en dat je minimaal 16 jaar bent. SFN verzorgt het generieke gedeelte van de opleiding en de verantwoording voor het sporttechnische gedeelte ligt bij jouw club/park/vereniging/school.

Opleiding met skate benefits

De opleiding kent 2 fysieke contactmomenten, exclusief het examen. Tijdens deze fysieke bijeenkomsten wordt de theorie van de opleiding aan de hand van een reader behandeld. Tijdens zes fysieke bijeenkomsten, wordt het sportspecifieke gedeelte uitgevoerd met behulp van werkkaarten. Deze bijeenkomsten vinden centraal plaats bij een organisatie/ park/ school/ vereniging.

  • Je krijgt toegang tot Flowsparks, de digitale leeromgeving.
  • Theorietoets
  • Praktijkexamen
  • Jaar lidmaatschap SFN

Het financiële plaatje

Kosten € 225,00 per cursist.
Ben nieuwsgierig naar de mogelijkheden, wil je meer weten, of wil je gewoon meer informatie? Dan kan je contact opnemen met Jet.geerdink@skateboardfederatie.nl